Пт, 2024-04-26, 01:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:58
Біженців ФРН повертає Африці
Інші останні Новини Європейського Союзу

Берлін домагатиметься, щоб північноафриканські країни приймали назад своїх громадян, депортованих із ФРН за спрощеною процедурою.

Про це повідомляє Die Zeit.

«Федеральний уряд хоче швидко погодити питання з країнами походження: північноафриканські держави повинні приймати шукачів притулку, яким за рішенням федерального уряду відмовлено у наданні статусу, навіть без оригінальних проїзних документів», – йдеться у статті.

Нині Німеччина веде відповідні переговори про прискорення процедур з Тунісом, повідомив глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр.

«Якщо це вийде з Тунісом, сподіваюся, вдасться й з іншими магрибськими державами», – сказав дипломат.

Він нагадав, що всі країни зобов’язані за міжнародним правом приймати назад своїх громадян, якщо в іншій країні тим не надається право на проживання. Так вже вчиняють західнобалканські країни – Сербія, Косово і Албанія, які були визнані країнами безпечного походження восени минулого року.

Минулими вихідними координатор уряду ФРН з проблеми біженців Петер Альтмайєр заявив, що федеральний уряд хоче депортувати біженців-ув’язнених до третіх країн, якщо повернення до країни їхнього походження неможливе.

Як повідомлялось, біженці з північноафриканських держав потрапили до кола «небажаних» після подій новорічної ночі у Кельні, коли саме ці громадяни поводилися з жінками неприпустимим в європейському суспільстві чином – чіплялися до них з сексуальними домаганнями, мінімум трьох зґвалтували.

Відмовляючись встановлювати верхню межу прийому біженців, канцлер ФРН Ангела Меркель шукає шляхи скоротити їхнє число в країні шляхом депортації тих, що вже знаходяться у Німеччині.
Витрати Німеччини на забезпечення мігрантів можуть сягнути 50 млрд євро.

Такий розрахунок зробили експерти кельнського Інституту німецької економіки.

«Розміщення, обслуговування, а також курси з інтеграції і вивчення мови коштуватимуть державі в 2016-2017 роках майже 50 мільярдів євро», – йдеться в аналітичній записці.

Лише цього року на це доведеться витратити 22 млрд євро, з яких на мовні та інші курси – 5 млрд. Це з розрахунку навіть по мінімуму – 1,5 млн мігрантів. Проте ніхто не може гарантувати, що кількість біженців не перевищить цю позначку. Очікується, що в 2017 році кількість шукачів притулку може сягнути 2,2 млн осіб, на яких доведеться витратити 27,6 млрд євро.

Економісти інституту попереджають владу про необхідність проведення «критичної повторної перевірки витрат з метою уникнення або хоча б мінімізації дефіциту у більшості федеральних земель, а також у центральному бюджеті». Вони побоюються, що у разі підтвердження їх прогнозів у 2017 році Мінфіну не вдасться сформувати бездефіцитний бюджет, як обіцяв його шеф Вольфганг Шойбле, пише «Укрінформ».

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 986 | Додав: adminA | Теги: біженці, ФРН, африка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]