Чт, 2024-03-28, 23:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:34
Бойовики дедалі частіше застосовують міномети. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Бойовики не припиняють обстрілів українських позицій, нехтуючи будь-якими домовленостями щодо деескалації конфлікту на Донбасі.

Про це прес-центр штабу АТО повідомляє на сторінці в Facebook.

"Все частіше бойовики застосовують по наших позиціях міномети", - йдеться в повідомленні.

На околицях Донецька по українських опорних пунктах у Пісках, Опитному й Авдіївці крім гранатометів і стрілецької зброї бойовики вели вогонь з мінометів калібру 82 мм. У районі Мар'їнки працював снайпер.

"З настанням сутінок противник поновив інтенсивні обстріли наших позицій у Майорську та Зайцевому. Бойовики застосували гранатомети та міномети калібру 120 мм", - зазначили у штабі.

Біля Красногорівки бойовики вели вогонь по укріпленнях сил АТО з мінометів і великокаліберних кулеметів.

Всього за минулу добу бойовики 55 разів порушували умови перемир'я.

Напередодні повідомлялося, що поблизу селища Пищевик відбулося бойове зіткнення сил АТО з бойовиками. Бій тривав близько години, після чого ворожа ДРГ відступила на схід.

Основні бойові дії в зоні АТО розгортаються на Донецькому напрямку - там бойовики скоїли цілу серію збройних провокацій на відрізку від Авдіївки до Пісків. Крім того, розвідка зазначала, що в районі міста Торез почали навчання танкові і мотострілкові підрозділи 1-го армійського корпусу російських окупаційних військ. Після тривалого часу провокативних обстрілів сил АТО ситуацію на лінії розмежування можна схарактеризувати як "бойові дії низької інтенсивності".

Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що терористичні угруповання на Донбасі хочуть захопити більше території, але Україна готова дати їм відсіч. "Якщо вони будуть порушувати Мінські угоди і будуть вести себе агресивно, перейдуть у наступ, то нам є чим їм відповідати", - сказав міністр.

Нагадаємо, 13 січня учасники Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі домовилися про оголошення режиму тиші, який мав бути запроваджений негайно. Перед цим у Мінську, 22 грудня 2015 року (того ж дня, коли бойовики увійшли до села Комінтернове, що лежить у "сірій зоні" поблизу Маріуполя), була досягнута домовленість про припинення вогню в ніч проти 23 грудня. Однак через 11 годин після досягнення такої домовленості бойовики застосували проти сил АТО "Гради".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 874 | Додав: adminA | Теги: бойовики, міномети | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]