Сб, 2024-04-27, 01:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:12
Бойовики обманюють місію ОБСЄ, щоб дискредитувати сили АТО. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу двоє українських військових загинули, ще шестеро зазнали поранень у результаті бойових дій, ще двоє отримали поранення від підриву на вибуховому пристрої, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко, пише Інтерфакс-Україна.

"За минулу добу в результаті бойових дій двоє українських військовослужбовців загинули, шестеро дістали поранень. Ще двоє наших солдатів отримали поранення внаслідок підриву на вибуховому пристрої", - сказав він на брифінгу в п'ятницю, 8 липня, в Києві.

Відповідаючи на запитання, Лисенко уточнив, що двоє військових загинули в Лопаскіному (Новоайдарський р-н, Луганська обл.) через підрив мікроавтобуса на фугасі.

Крім того, в н.п. Луганське двоє бійців отримали поранення в результаті мінометного обстрілу, в Зайцевому - один поранений, також внаслідок обстрілу, в Авдіївці - двоє поранених, шахта "Бутівка" - один поранений.

"Все це через обстріли", - сказав спікер АП.

Лисенко також уточнив, що в Кам'янці двоє військових зазнали поранень через підрив на вибуховому пристрої.

Минулої доби та вночі бойовики обстрілювали позиції українських прикордонників зі стрілецької зброї, АГС та мінометів. Про це йдеться у повідомленні Державної прикордонної служби.

"Так, вчора близько 22.00 незаконні збройні формування з населеного пункту Олександрівка, що на неконтрольованій території вели вогонь по позиціям контрольного посту "Мар’їнка". Також близько півночі по контрольному посту "Майорськ" було здійснено майже два десятки пострілів зі 120-мм мінометів. А в напрямку контрольного пункту в’їзду-виїзду "Станиця Луганська" російські найманці здійснили обстріл з АГС та стрілецької зброї", - йдеться у повідомленні ДПС.

За даними прикордонників, обстріли велися з гори Князя Ігоря. Постраждалих немає, прикордонники вогонь у відповідь не відкривали.

Сили АТО знищили сімох окупантів та поранили дев`ятьох

Вчора, 7 липня, сили АТО знищили сімох окупантів та поранили дев`ятьох, повідомив Лисенко, передає УНІАН.

"Вчора знищено сімох та поранено дев`ятьох окупантів зі складу так званих 3-ї, 7-ї та 100-ї бригад, 9-го полку та 11-го полку. Найбільших втрат зазнали підрозділи так званої 3-ї окремої мотострілецької бригади противника, які проводили обстріли наших позицій і намагались проводити диверсійно-розвідувальні вилазки в районі Зайцевого та Майорська. Зазначимо, що командир так званої 3-ї бригади відмовився виділити пальне для транспортування поранених бойовиків до Горлівської лікарні, через що двоє поранених померли на місці", - сказав Лисенко.

Також, за словами Лисенка, "тривають негаразди і в так званому 9-му полку російських окупаційних військ".

"Командир цього підрозділу отримав догану за низьку підготовку новоприбулих вояків та приховування реальних втрат особового складу. Офіційна доповідь свідчить, що з кінця червня 2016 року вбито 14 та поранено 37 бойовиків так званого 9-го полку", - сказав Лисенко.

Бойовики з метою дискредитації сил АТО передають місії ОБСЄ фальсифіковані дані, - розвідка

Контрольовані Росією бойовики на Донбасі з метою дискредитації українських сил антитерористичної операції передають Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ фальсифіковані дані. Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

"З метою дискредитації сил АТО та звинувачення їх у недотриманні Мінських домовленостей противник здійснює фальсифікацію даних, отриманих за допомогою БПЛА. Відзначено випадки зміни дати та часу проведення фото- та відеозйомки у матеріалах, що надаються місії ОБСЄ та оприлюднюються у проросійських ЗМІ", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, в управлінні розвідки повідомили, що Україна надала представникам місії ОБСЄ інформацію про наявність танків, артилерійських систем калібром понад 100 мм, самохідних артилерійських установок та 122-мм ракетних систем залпового вогню "Град" у районах населених пунктів Стаханов, Калинове, Гольмівський, Докучаєвськ, Ясинувата, Горлівка, Донецьк, Польове, Дебальцеве та Тернове.

Напередодні повідомлялося, що за добу двоє українських військовослужбовців загинули, шестеро зазнали поранення. При цьому в штабі відзначають загострення ситуації на Луганському напрямку. На Донецькому напрямку як і раніше ведуться обстріли, в тому числі з важкого озброєння, по "гарячих точках", а саме: Зайцевому, Майорську, Авдіївській промзоні, а також підступах до Донецького аеропорту.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1002 | Додав: adminA | Теги: сили АТО, бойовики, Місія ОБСЄ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]