Чт, 2024-03-28, 16:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:07
Чи переможе "Шальке" знекровлений "Шахтар"
Інші останні Спортивні новини

Одна із найсильніших українських футбольних команд, донецький "Шахтар", вже сьогодні розпочне похід за європейським трофеєм. Декілька років тому Мірчі Луческу вдалося підкорити другий за престижністю турнір Старого Світу, що дозволило "гірникам" увійти в когорту грандів Європи. За декілька років ситуація кардинально змінилася. Тепер "Шахтар" бореться за плей-офф Ліги чемпіонів. З року в рік донецький колектив змінює вдалий сезон на провальний. Цьогорічна група в Лізі чемпіонів не залишила шансів "Шахтарю", окрім як відправитися в Лігу Європу. Попри деякі проблеми українці зуміли кваліфікувати в 1/16 фіналу, де зустрінуться із німецьким "Шальке".

"Шахтар" зразка 2015 року був, мабуть, найсильнішим за всю історію. Ця команда була потужнішою за той колектив, що вигравав Кубок УЄФА. Безперечно, що невдачі можна списати на дуже сильних суперників. Але сам президент Ренат Ахметов заявляв, що "Шахтар" клуб з амбіціями і в його планах перемога в Лізі чемпіонів. Досі в "гірників" з найпрестижнішим турніром не склалося, а ось перемогти в Лізі Європі теперішній "Шахтар" зобов'язаний, щоб усім довести свою профпридатність. Та схоже, що численні кадрові проблеми вирішили поставити хрест на амбіціях клубу. Мало того, що зіграти не зможе дискваліфікований Фред, травмовані Бернард, Азеведо та Дентіньо, донеччани напередодні одного із найважливіших матчі сезону продали головну зірку Алекса Тейшери. Після цього виникає логічне запитання, чи зможуть "гірники" із таким знекровленим складом перемогти досвідчений "Шальке"? Так, "Шахтар" дуже хороша команда, одначе Мірча Луческу ще не попадав у таку ситуацію, щоб склад був настільки бідним.

Безумовно, що всі крапки над "і" розставить сама гра. "Гірники" мали два збори в США та Іспанії, де спершу відновлювали фізичні кондиції, а згодом мали теоретичну підготовку. Злим жартом для команди Луческу може бути те, що "кобальтові" перебувають у хорошому тонусі. Вони встигли зіграти чотири матчі у новому сезоні та набрати форми. У свою чергу "Шахтар" перебуває у невідомих кондиціях, що водночас дає українцям перевагу, оскільки тренер "Шальке" абсолютно не знає, що очікувати від донеччан, так і робить велику проблему, тому що команди, що пізніше входять в сезон зазвичай грають набагато гірше. Вдома "гірникам" важливо перемогти. Будь-яка нічия не влаштовує "Шахтар", адже у повторній грі на рідному стадіоні підопічні Андре Брайтенрайтера здатні розчавити практично будь-кого. Тому саме перша гра може і стати вирішальною. Якщо ж донецький клуб не зуміє зібратися та перемогти з прийнятною різницею, то їх участь, швидше за все, закінчиться ще у Львові. Німецькі клуби вкрай непоступливі вдома, тому це футболісти "Шахтаря" повинні тримати у своїх головах в першу чергу.

Звісно, що команди вже грали одне проти одного у 2005 році на цій же стадії. Тоді українці перемоги, але це був не той колектив, що сьогодні. За цей час усе в командах кардинально змінилося, тому не варто брати до уваги результат тієї гри. Відзначимо, що кадрові проблеми переслідують і "Шальке". Команда грає нестабільно та ніяк не може зачепитися за зону Ліги чемпіонів. Для гельзенкірхенців це непростимо, тому вони і будуть намагатися відігратися на європейській арені. Важливо зазначити, що обидва клуби будуть грати на перемогу, бо в їх плани входить перемога в турнірі. Такі ігри доволі часто завершуються сухими нічиїми, що буде поганим результатом для української сторони. Перемога і тільки перемога потрібна "Шахтарю"!

автор, Михайло Гема

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 829 | Додав: adminA | Теги: знекровлений Шахтар, Шальке | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]