Чт, 2024-03-28, 19:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:33
Деканом Єльської школи мистецтв стала українка
Інші останні Українці в світі

Деканом найстарішої у США школи мистецтв стала українка Марта Кузьма. Про це оголосив Пітер Салоуей, президент престижного Єльського університету, до складу якого входить школа, пише Platforma.

"Я абсолютно переконаний, що вона буде розвивати унікальне бачення Єльської школи мистецтв. Марта Кузьма здатна надихнути студентів на сміливі рішення, при цьому вона чітко розуміє важливість нових контекстів для художників і мистецтва", – зазначив Салоуей.

За плечима Марти Кузьми понад 20 років кураторського стажу в різних країнах світу. У середині дев'яностих експерт керувала роботою київського Центру сучасного мистецтва Сороса. Потім донька українських емігрантів в США курувала Офіс сучасного мистецтва Норвегії, Центр фотографії Нью-Йорка, і Проект з сучасного мистецтва Вашингтона. Останнім часом українка очолювала Королівський інститут мистецтв в Стокгольмі.

Зазначимо, що Марта Кузьма стала першою жінкою на посаді глави школи мистецтв Єльського університету.

Ця школа була заснована 1864 року, завдяки чому стала першим навчальним закладом такого типу в США - і до цих пір вважається однією з кращих в країні. Зараз там готують магістрів образотворчих мистецтв з графічного дизайну, живопису, фотографії та скульптури.

Нагадаємо, нещодавно громадський лідер та соліст групи "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук проходив навчання за всесвітньою стипендіальною програмою Єльського університету Yale World Fellow 2015. Щороку за цією програмою університет обирає групу обдарованих професіоналів з різноманітних царин та країн світу для інтенсивного кількамісячного навчання, аби вони могли розширити свій світогляд та відпрацювати якості лідерів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 850 | Додав: adminA | Теги: декан Єльської школи мистецтв, Українка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]