Пт, 2024-04-19, 08:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:59
Декомунізація: Рада перейменували 175 населених пунктів
Інші останні Політичні новини

Верховна Рада перейменувала 175 населених пунктів у рамках закону "Про осуд комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) режимів і заборону пропаганди їхньої символіки". За прийняття проекту постанови №3854 проголосували 230 депутатів при мінімально необхідних 226.

Цим рішенням парламент перейменував 1 район, 5 міст, а також 169 сіл і селищ.

Зокрема, Рада перейменувала Артемівськ (Донецька область) на Бахмут, Дзержинськ (Донецька область) на Торецьк, а також Іллічівськ (Одеська область) на Чорноморськ.

Серед перейменованих міст немає Дніпропетровська і Кіровограда.

Питання їхнього перейменування комітет Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування планує розглянути 15 лютого.

Закон про декомунізацію передбачає, що Рада має до 21 лютого перейменувати населені пункти з урахуванням пропозицій, поданих місцевими адміністраціями й органами місцевого самоврядування, а також на підставі рекомендацій Українського інституту національної пам'яті.

Повний список перейменованих населених пунктів можна побачити тут.

Вілкул пропонує перейменувати Дніпропетровськ на Дніпропетровськ

Депутат "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул пропонує зберегти назву місту Дніпропетровськ, змінивши етимологію його назви. Про це йдеться в зареєстрованому ним у Раді проекті постанови.

Вілкул вважає, що в рамках декомунізації Дніпропетровську можна залишити його назву, змінивши етимологію його назви "за назвою ріки Дніпро та на честь святого апостола Петра".

Як відомо, таку ідею висунули депутати Дніпропетровської міськради на своєму виїзному засіданні.

Згодом мер Дніпропетровська Борис Філатов підписав проголосоване депутатами рішення, погодившись з такою ідеєю.

Крім того, у Верховну Раду надійшов законопроект про перейменування міста Дніпропетровська на Дніпро в рамках декомунізації.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 778 | Додав: adminA | Теги: рада, 175 населених пунктів, перейменування, декомунізація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]