Сб, 2024-04-27, 06:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:18
Гройсман обіцяє кампанію проти злодійкуватих чиновників
Інші останні Кримінальні новини

  Затримання держслужбовців, які відбулися минулого тижня, - лише початок боротьби за очищення влади від корупції. Про це в ефірі телеканалу "Інтер" ввечері 3 липня заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, пише Укрінформ.

"Це не кампанія (затримання держслужбовців), це тільки початок. Я думаю, що все це буде сильно нарощено. Я вірю в те, що сьогодні новий прокурор Юрій Луценко має дуже серйозні, амбітні плани щодо наведення порядку у державі", - зазначив прем'єр.

Гройсман також наголосив, що окрім притягнення держслужбовців до відповідальності перед урядом постають плани щодо створення умов, "в яких корупція не змогла б існувати".

"Переконаний, що з кожним днем ми будемо бачити і результати боротьби, але завдання уряду - створити умови, за яких би ця корупція просто була неможливою", - зазначив глава уряду.

Нагадаємо, 30 червня НАБУ і поліція затримали на хабарі головного санітарного лікаря України Святослава Протаса.

Також був затриманий начальник департаменту Державної санітарно-епідеміологічної служби Олександр Чепурний. Їм інкримінувалося впровадження злочинної схеми з розкрадання великої суми бюджетних коштів.

2 липня Солом'янський суд Києва обрав запобіжний захід Протасу у вигляді сплати понад 413 тисяч гривень застави.

Гройсман сказав, коли на митниці зникне корупція

З вересня поточного року в рамках реформи митниці має розпочатися її технічна модернізація, внаслідок чого корупція має зникнути, заявив Володимир Гройсман.

"З 1 серпня почне працювати "єдине вікно", з цієї дати будуть великі вимоги до митників щодо догляду товарів, буде аудіо- та відеозапис. З нашими американськими партнерами ми домовилися про їхню підтримку на шляху реформи митниці", - повідомив прем'єр.

За його словами, після візиту делегації експертів з США, який відбувся 28 червня, буде вироблено рекомендації з реформування роботи митниці.

"Хотів би, щоб до кінця серпня ми отримали технічні рекомендації, і фактично з вересня почали модернізацію. Тобто все. Контрабанди в Україні не буде", - зазначив Гройсман.

"Ми будемо боротися з цим дуже ефективно і системно", - додав глава уряду.

Також Гройсман зазначив, що митниця наразі "залишається джерелом корупції", а за підрахунками експертів, від оборудок на митниці в "тінь" йде до 50 млрд гривень.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 798 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, кампанія проти злодійкуватих чиновн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]