Пт, 2024-04-19, 18:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:31
Керівництво МВС Лорткіпанідзе звинувачує у саботажі реформ
Інші останні Новини з регіонів України

Очільник Одеського облуправління Національної поліції України Гіоргі Лорткіпанідзе оприлюднив факт виведення з-під його підпорядкування трьох ключових підрозділів - УБЕЗ, БНОН і МРЕО, при реформуванні яких він зіткнувся з особливим опором та протидією з боку вищого керівництва МВС у Києві.

Про це Лорткіпанідзе написав у Facebook.

"З мого прямого підпорядкування були виведені кілька ключових підрозділів, зокрема, Управління боротьби з економічною злочинністю, Управління протидії наркозлочинності та Межрайонний реєстраційно-екзаменаційний відділ Державтоінспекції", - наголосив Лорткіпанідзе.

Водночас він зазначив, що вдалося повністю змінити правила гри всередині ГУНП. "На сьогодні навряд чи вдасться знайти в Одесі людину, яка могла б сказати, що в моєму кабінеті триває збір поліцейського общака для керівників. За сім місяців роботи ми звільнили 535 поліцейських, запобігли 13 фактам корупції в своїх лавах, затримали десятки чиновників", - наголосив Лорткіпанідзе.

Очільник облуправління поліції наголосив, що "вперше за роки незалежності в українського поліцейського з'явився бензин і папір, які потрібно було купувати за власні кошти. За ці 7 місяців нам вдалося зламати злочинну схему, за якою раніше УВС було головним учасником у кришуванні контрабанди, незаконних казино, центрів з переведення безготівкових коштів у готівку".

Водночас, зауважив генерал Лорткіпанідзе, "ми зустріли, на жаль, опір не тільки серед корумпованих співробітників поліції, навколо нас утворився злочинний синдикат з різних представників судів і окремих представників політичної еліти, для яких наша діяльність - загроза особистому збагаченню і веденню бізнесу за звичними корупційними схемами і потоками".

За його словами, ще один "яскравий приклад саботажу реформ - ситуація з керівником поліції на ринку "7 км": всі знають, що там відбувається, але всупереч моїм спробам - звільнити його так і не вдалося".

Нагадаємо, після свого призначення Лорткіпанідзе заявляв про вдячність міністрові внутрішніх справ України Арсену Авакову, який дозволив керівникові Одеської міліції комплектувати керівний склад ГУМВС України в Одеській області на свій розсуд.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 752 | Додав: adminA | Теги: керівництво МВС, саботаж реформ, Лорткіпанідзе | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]