Сб, 2024-04-20, 12:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:07
Питання фінансування ПТУ Рада врегулювала
Інші останні Економічні новини

Верховна Рада України підтримала в першому читанні за основу і в цілому законопроект №3831-2 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування професійно-технічної освіти". Відповідне рішення підтримали 305 нардепів.

"У більшості міст обласного значення відсутні необхідні фінансові ресурси на фінансування таких закладів. За даними Міністерства освіти і науки України взагалі не передбачено фінансування 78 установ професійно-технічної освіти в 33 містах 14 областей. Передача таких закладів на рівень міст обласного значення порушує принцип субсидарності, обмежується право на доступність професійно-технічної освіти особами", - сказано в пояснювальній записці.

Метою прийняття документа є врегулювання умов фінансування підготовки робітничих кадрів у професійно-технічних навчальних закладах.

Зокрема, законопроектом пропонується врегулювати питання щодо розподілу видаткових повноважень на фінансування установ професійно-технічної освіти між обласними бюджетами та бюджетами міст, що є обласними центрами.

Передбачається, що фінансування таких закладів здійснюватиметься за рахунок коштів обласного бюджету та бюджетів міст, що є обласними центрами, а також за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету.

Підкреслюється, що тимчасово вводиться субвенція на підтримку підготовки робітничих кадрів у професійно-технічних та інших навчальних закладах з державного бюджету місцевим бюджетам.

Так, реалізація змін до Бюджетного кодексу не потребує додаткових витрат з Державного бюджету України, оскільки його реалізація буде здійснюватися за рахунок перерозподілу коштів між бюджетними програмами.

Раніше голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль подав позов до суду на міськраду Мукачевого, яка відмовляється фінансувати професійно-технічні училища.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 746 | Додав: adminA | Теги: рада, питання фінансування ПТУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]