Чт, 2024-04-25, 10:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:55
Порошенко не допустить дострокових парламентських виборів
Інші останні Політичні новини

Президент України Петро Порошенко заявляє, що в жодному випадку не допустить дострокових парламентських виборів на цьому етапі, оскільки це потребує півроку тотальної бездіяльності і популізму.

Про це він сказав під час зустрічі з представниками Аспен Інституту, повідомили у понеділок 29 лютого у прес-службі голови держави.

"Єдине, що я хочу наголосити, – ні в якому випадку я не можу допустити і не допущу дострокових парламентських виборів на цьому етапі. Бо при всьому тому, що декларують окремі політичні лідери і діячі, що вони хочуть дійсно перезавантаження, насправді вони намагаються зловити рибу у мутній воді, насправді вони працюють на дострокові вибори. Ми не маємо ні часу, бо це потребує півроку тотальної бездіяльності і популізму, ні необхідності, бо кращої Ради у нас не буде. Треба вчитися працювати з цією Радою", – цитує Порошенка його прес-служба.

Президент навів слова колишнього міністра закордонних справ Геннадія Удовенка, якого він назвав своїм вчителем, що ключовим для політика мають бути три "П" – порядність, професіоналізм та патріотизм.

"На жаль, деякі політики додають до цього власні амбіції, або, ще гірше, власні образи, які дуже заважають. Пошук власного місця дуже заважає кінцевому результату. Справжній лідер в першу чергу ставить перед собою інтереси держави", – зазначив голова держави.

За словами президента, головне, що потрібно зараз, – лідери відповідальні, патріотичні, порядні і професійні.

Голова держави також зазначив, що найважливішій етап, який має формувати ціла команда відповідальних осіб, які здатні реалізувати те, що закладалося в законопроектах, – це саме імплементація реформ.

Також президент Порошенко закликає парламентську коаліцію визначитися з кандидатурою прем’єр-міністра, членів уряду та програми реформ.

За його словами, перезавантаження уряду зараз є відповідальністю парламенту та коаліції.

Голова держави відзначив першочерговість ролі парламентської коаліції, яка, за його словами, має визначитися – і щодо кандидатури членів Кабінету міністрів та керівника уряду, і щодо програми та порядку реформ, які мають бути проведені, і щодо позицій фракцій, які будуть входити до складу цієї коаліції.

Крім того, Порошенко заявив про існування дефіциту кадрів, які здатні взяти на себе відповідальність за виконання реформ. Голова держави зазначив, що завдання імплементації реформ вимагають нових лідерів, "і зараз відчувається певний дефіцит кадрів, які здатні взяти на себе відповідальність за реалізацію курсу реформ".

"Головне, що нам потрібно, - лідери відповідальні, патріотичні, порядні і професійні", - зазначив Порошенко.

Він додав, що за трохи більше ніж 1,5 року його діяльності і понад рік діяльності уряду, незважаючи на низку недоліків, з точки зору реформ зроблено дуже багато. За словами президента, в уряді працюють представники, які дуже гідно представляють Аспен Інститут.

"Вони є тими представниками, якими я пишаюся, що делегував і пропонував до складу уряду. Жодної хвилини я не був розчарований в їх діяльності", - сказав президент.

У повідомленні зазначається, що в зустрічі взяли участь випускники Аспен Інституту віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко, міністр фінансів України Наталя Яресько, директор Аспен Інституту Еліот Герсон, Євген Уткін, Сергій Кошман, Анатолій Клепатський, Сергій Рогол.

Нагадаємо, 16 лютого Верховна Рада, вислухавши звіт прем'єр-міністра Арсенія Яценюка про роботу уряду за 2015 рік, відхилила його, визнавши цю роботу незадовільною, але під час голосування про недовіру уряду набралося лише 194 голоси за мінімально необхідних 226. Відповідно до Конституції України, за наступні три тижні Яценюк має запропонувати новий склад уряду або піти у відставку, інакше буде розглядатися питання про недовіру йому особисто.

17 лютого фракція "Батьківщина" заявила про вихід з коаліції. У вересні 2015 року коаліцію полишила Радикальна партія.

Без представників "Самопомочі", тимошенківців і "радикалів" у коаліції "Європейська Україна" залишиться 217 депутатів при мінімально необхідних 226 членів для формування більшості.

19 лютого перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що в складі парламентської коаліції перебуває понад 226 депутатів, і вона існує.

Перший заступник глави регламентного комітету Верховної Ради Павло Пинзеник повідомив, що юридично фракція "Радикальної партії" досі перебуває в складі парламентської коаліції.

Прем'єр-міністр заявляє, що необхідні переформатування коаліції та зміни в коаліційну угоду. Також Яценюк веде переговори про долю коаліції з лідером "радикалів" Олегом Ляшком.

Лідер фракції БПП "Солідарність" Юрій Луценко вимагає, аби Яценюк запропонував новий уряд або пішов.

Багато політиків і експертів говорять про неминучість дочасних виборів парламенту.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 880 | Додав: adminA | Теги: Порошенко, достроковы парламентськы вибори | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]