Пт, 2024-04-26, 02:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:45
Пройдуть багатонаціональні військові навчання Saber Guardian на Яворівському полігоні
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Військові багатонаціональні навчання "Сейбер Гардіан/Репід Трайдент (Saber Guardian/Rapid Triden) - 2015" пройдуть на Яворівському полігоні з 20 по 31 липня. Про це 9 липня на брифінгу повідомив заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції Ігор Долгов, передає УНІАН.

"Наступна з-поміж великих подій - це буде проведення багатонаціональних навчань, які називаються Saber Guardian/Rapid Trident 2015. Вони знову будуть проходити на Яворівському полігоні. З українського боку будуть брати участь 800 військовослужбовців, приблизно така ж кількість учасників навчань буде і від інших країн. Найбільша кількість військових братиме участь у навчаннях зі Сполучених Штатів Америки, але є у складі бойових підрозділів і представники Великої Британії, Польщі, Румунії, Болгарії, Грузії, Литви", - зазначив Долгов.

Заступник міністра пояснив, що ці навчання будуть кроком для того, щоб посилити взаємосумісність і відпрацювати взаємодію між українськими Збройними силами та підрозділами інших країн.

Заступник міністра наголосив на важливості проведення підготовки інструкторами країн-членів НАТО українських військових за стандартами Альянсу.

Долгов розповів, що сьогодні (9 липня) провів зустріч з послом Королівства Швеція в Україні Андреасом фон Бекератом.

"Йдеться про те, що вже у вересні розпочнуться тренування. Шведські інструктори будуть готувати українських військовослужбовців з питань невідкладної медичної допомоги на полі бою. Це те, що також відповідає стандартам НАТО", - сказав Долгов.

Він додав, що уряд Швеції вирішив реалізувати зазначену програму у декілька етапів. Також планується передача українській стороні аптечок невідкладної допомоги для бійців.

Нагадаємо, з 20 квітня на Яворівському полігоні проходять спільні українсько-американські навчання, що триватимуть півроку. За цей час американські фахівці планують підготувати приблизно 900 військовослужбовців Національної гвардії, спецпідрозділів та військових частин.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 831 | Додав: adminA | Теги: багатонаціональні військові навчанн, Яворівський полігон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]