Пт, 2024-04-26, 10:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:24
Ситуація у зоні АТО загострюється. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу в зоні проведення АТО на Донбасі не загинув жоден український військовослужбовець, один зазнав поранень, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовий не загинув, але один боєць дістав поранень. Це сталося поблизу Горлівки", - сказав він на брифінгу в четвер у Києві.

Мотузяник зазначив, що обстановка в зоні проведення операції загострюється, бойовики використовують важке озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

"НЗФ активізувалися на луганському напрямку, з мінометів калібром 120 мм вони стріляли в бік Станиці Луганської, кілька мін розірвалися біля КПВВ, також з міномета 82 мм були обстріляні наші позиції біля Трьохізбенки", - розповів він.

Противник також використовував міномети на донецькому напрямку – поблизу Дзержинська, сили АТО потрапили під снайперський обстріл біля Майорська.

На маріупольському напрямку, біля Мар'їнки, НЗФ порушили режим тиші 17 разів, з мінометів противник стріляв поблизу Красногорівки, Гнутового.

Мотузяник також поінформував, що бойовики спеціально обстрілюють свої позиції, щоб потім звинуватити в цьому сили АТО.

За його словами, з "Градів", встановлених в підконтрольному бойовикам Комінтерновому, були випущені заряди в бік Саханки. Також НЗФ обстріляли непідконтрольний владі н. п. Октябр.

Зазначимо, протягом минулої доби незаконні збройні формування активізувалися по всій лінії фронту. 55 разів противник обстрілював позиції українських військових.

Спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко заявив, що майже кожен день збільшується кількість і інтенсивність обстрілів. Все частіше ворог застосовує важке озброєння. Також він поінформував, що на донецькому напрямку неспокійна обстановка зберігається по всьому фронту. Найскладніша ситуація, за його словами, зберігається в Зайцевому, де у вівторок скоєно серію ворожих обстрілів з використанням 120-мм мінометів. Ще один мінометний обстріл відбувся біля Майорська. Крім того, за словами Лисенка, загострилася обстановка в районі донецького аеропорту.

А після закриття пропускного пункту в Зайцевому бойовики випустили по селищу понад 150 мін, застосовуючи тактику "випаленої землі".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 794 | Додав: adminA | Теги: загострення, зона АТО, ситуація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]