Чт, 2024-04-18, 08:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:08
У зоні АТО - десятки обстрілів. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Проросійські бандформування продовжують обстрілювати позиції Збройних Сил України. За минулу добу зафіксовано 56 обстрілів лінії оборони з різних видів зброї. Про це повідомляє прес-центр АТО у Facebook.

"Знову найнапруженішою ситуація була неподалік Горлівки та у передмістях Донецька. Противник застосував гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети по наших опорних пунктах в Опитному, Авдіївці, Мар’їнці та шахті "Бутівка". В районі Пісків ворог також вів вогонь з мінометів. Неподалік Горлівки противник, застосовуючи також гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, дедалі частіше вдається до мінометних обстрілів українських позицій", - йдеться у повідомленні.

"Так, наші опорні пункти в Зайцевому та Майорську 6 разів були обстріляні з мінометів калібру 120 мм, забороненого Мінськими домовленостями. В зв'язку з тим, що вночі противник посилив обстріли Зайцевого та вів вогонь із різних вогневих позицій кількома мінометними розрахунками, керівництво сил АТО в Донецькій та Луганській областях, задля убезпечення мешканців, змушено оголосити про тимчасове закриття контрольного пункту в’їзду/виїзду Зайцеве", - наголосили у прес-центрі.

Зазначимо, українська розвідка передає інформацію спецмісії ОБСЄ про розміщення бойовиками забороненого озброєння і злочини - зокрема, розстріл місцевих жителів, - які терористи намагаються приховати.

Зазначимо, що основні бойові дії в зоні АТО розгортаються на Донецькому напрямку - там бойовики скоїли цілу серію збройних провокацій на відрізку від Авдіївки до Пісків. Крім того, розвідка зазначала, що в районі міста Торез почали навчання танкові і мотострілкові підрозділи 1-го армійського корпусу російських окупаційних військ. Після тривалого часу провокативних обстрілів сил АТО ситуацію на лінії розмежування можна схарактеризувати як "бойові дії низької інтенсивності".

Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що терористичні угруповання на Донбасі хочуть захопити більше території, але Україна готова дати їм відсіч.

"Якщо вони будуть порушувати Мінські угоди і будуть вести себе агресивно, перейдуть у наступ, то нам є чим їм відповідати", - сказав міністр.

Нагадаємо, 13 січня учасники Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі домовилися про оголошення режиму тиші, який мав бути запроваджений негайно. Перед цим у Мінську, 22 грудня 2015 року (того ж дня, коли бойовики увійшли до села Комінтернове, що лежить у "сірій зоні" поблизу Маріуполя), була досягнута домовленість про припинення вогню в ніч проти 23 грудня. Однак через 11 годин після досягнення такої домовленості бойовики застосували проти сил АТО "Гради".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 772 | Додав: adminA | Теги: зонаі АТО, десятки обстрілів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]