Чт, 2024-04-25, 01:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:20
В 600 мільярдів новий антикризовий план обійдеться економіці Росії
Інші останні Новини російської федерації

Мінфін РФ оцінив обов'язкові заходи нового антикризового плану дій в економіці країни в 600 мільярдів рублів. Про це заявив міністр фінансів Росії Антон Силуанов, повідомляє РІА Новини.

"Є заходи антикризового плану, є заходи обов'язкові, які нам необхідно прийняти. Все це буде коштувати близько 600 мільярдів рублів з додатковими витратами", - сказав Силуанов.

За його словами, уряд зараз підводить підсумок всіх пропозицій щодо цих заходів.

"Ми, Мінфін, дійсно, зараз дуже уважно стежимо за рішеннями, які приймаються в рамках антикризи. Ви бачили, що були пропозиції, були спочатку такі завищені - нам потрібно все це збалансувати, щоб кожне антикризове рішення впливало на зростання або підтримувало незахищені верстви населення", - сказав він.

Мінфін РФ: при ціні на нафту в 30 доларів, доведеться витрачати резерви

Мінфін РФ може почати витрачати резерви при збереженні ціни на нафту в 30 доларів за барель. Про це міністр фінансів РФ Силуанов повідомив журналістам у кулуарах з'їзду партії "Єдина Росія", пише ТАСС.

"Ми, звичайно, не чарівники. Безумовно, якщо ціна (на нафту) збережеться в 30 доларів, можливо, нам доведеться звернутися до резерву. Але ми ставимо перед собою завдання мінімізувати такі рішення", - сказав Силуанов у відповідь на питання, чи як і раніше стоїть завдання не витрачати кошти резервного фонду.

Згідно з даними Мінфіну, резервний фонд на 1 лютого 2016 року склав 3,737 трлн рублів, ФНБ - 5,349 трлн руб. У валютному еквіваленті обсяг фондів на 1 лютого становить 49,72 млрд доларів і 71,15 млрд доларів відповідно.

Російський бюджет 2016 зверстано виходячи з ціни на нафту марки Urals в 50 доларів за барель, при цьому до теперішнього часу ціни на нафту цієї марки опустилися нижче 35. Доходи бюджету передбачаються в розмірі 13,738 трлн рублів (17,5% ВВП), витрати - до 16,099 трлн рублів (20,5% ВВП). Дефіцит бюджету складе 2,36 трлн рублів або 3% ВВП.

Силуанов 13 січня заявляв, що при збереженні поточних цін на нафту і під час відсутності відповідних заходів уряду дефіцит може зрости в два рази. На той момент ціна на нафту марки Brent перебувала на своєму мінімумі - нижче 28 доларів за барель.

У 2017 році малозабезпечені росіяни будуть купувати їжу за картками

У Росії підготували схему продовольчої допомоги населенню, згідно з якою малозабезпечені росіяни отримають електронні карти для купівлі їжі в магазинах.

Планується, що продуктова програма допомоги стартує в 2017 році.

Як говориться в коментарі заступника міністра промисловості Віктора Євтухова у відповідь на запит Reuters, адресна допомога населенню буде здійснюватися за двома напрямками: покупка продуктів харчування в торговельних точках за допомогою субсидованих електронних карт і пільгове або безкоштовне громадське харчування.

"У разі підтвердження заявки (з боку претендента на адресну допомогу), у відділенні банку-учасника програми громадянину видається електронна платіжна карта для нарахування коштів (електронний продовольчий сертифікат)", - сказав Євтухов.

Представник Мінпромторгу уточнює, що це буде звичайна електронна банківська карта.

Згідно з інформацією газети "Вєдомості", яка посилається на план адресної програми, розроблений Мінпромторгом, він спрямований в уряд 1 лютого, а стартувати вона повинна в 2017 році.

Як повідомлялося, за опитуванням "Левада-центр", більшість росіян (80%) вважають, що в країні зараз економічна криза. А частка росіян, які заощаджують на харчуванні, відпочинку та придбанні товарів значно зросла за останній рік.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 758 | Додав: adminA | Теги: 600 мільярдів, економіка Росії, новий антикризовий план | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]