Пт, 2024-04-26, 05:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:52
Від виконання обов'язків директора УЦОЯО Кабмін усунув Лікарчука
Інші останні Кримінальні новини

Кабінет міністрів України відсторонив Ігоря Лікарчука від виконання обов'язків директора Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) на час проведення розслідування за підозрами про факти порушень в центрі.

Про це міністр освіти і науки Сергій Квіт заявив на брифінгу в Києві, повідомляє УНІАН.

"Уряд сьогодні розглянув це питання і вирішив відсторонити від виконання своїх обов'язків на час проведення розслідування Лікарчука Ігоря Леонідовича, оскільки дійсно є питання, на які потрібно дати відповіді", - сказав Квіт.

Також міністр підкреслив, що Лікарчук має довіру в міністерстві, але розслідування діяльності центру необхідно провести якісно і в найкоротші терміни.

"Я особисто довіряю Ігорю Леонідовичу, вважаю його професійною і порядною людиною... Буде розслідування, ми будемо бачити результати розслідування. Міністерство освіти і науки зацікавлене в тому, щоб все було відкрито і прозоро", - сказав він.

Нагадаємо, у вівторок, 21 липня, генеральний прокурор України Віктор Шокін заявив, що керівництво Українського центру оцінювання якості освіти підозрюється у зловживанні службовим становищем і найближчим часом вони будуть затримані.

У той же час Міністерство освіти ще вчора заявило, що обшуки в УЦОЯО не становлять загрози для вступної кампанії.

Сьогодні, 22 липня, вранці ГПУ оголосила, що четверо керівників УЦОЯО будуть допитані протягом найближчих трьох днів.

Тим часом Лікарчук в коментарі телеканалу "112" заявив, що причина обшуків в УЦОЯО - помста за результати зовнішнього оцінювання.

"Що стало причиною цих слідчих дій, моя версія одна - це помста за результати зовнішнього оцінювання", - зазначив Лікарчук, підкресливши, що інших версій у нього немає.

Результати зовнішнього оцінювання вже у вишах, обшуки вступній кампанії не завадять - УЦОЯО

Керівник УЦОЯО Ігор Лікарчук перебуває на робочому місці, а Центр оцінювання якості освіти продовжує роботу, але з обмеженнями.

Про це повідомляє "Укрінформ" повідомила начальник відділу інформації та комунікації з громадськістю УЦОЯО Юлія Гоменюк.

"Зараз Ігор Лікарчук на робочому місці. Ми продовжуємо роботу, у нас є доступ до інтернету, ми відповідаємо на звернення громадян, на запитання, що виникають по ходу роботи. Ми працюємо. Єдине, що ми не можемо зараз робити - вносити деякі зміни в персональні дані абітурієнтів, наприклад, коли дівчина виходить заміж і змінює прізвище. Також не можемо видавати довідки, виготовляти сертифікати, для цього потрібен доступ до бази даних. Це зараз роблять регіональні центри", - сказала Юлія Гоменюк.

Вона також повідомила, що вчора в ході обшуку всі працівники Центру перебували на своїх робочих місцях, але ніхто не був затриманий, також не були пред'явлені звинувачення.

"Звичайно, ми тримали рішення суду, але ніяких конкретних фактів, на які ми могли б якось відреагувати, не було. Як розуміємо, обшук був проведений в рамках досудового слідства", - сказала Гоменюк.

За її словами, ця ситуація не вплине на хід вступної кампанії.

"Все результати оброблені давно, абітурієнти мають їх на руках, вони (результати - ред.) вже передані до Єдиної бази даних з питань освіти для вступу до вишів. Тому, в принципі, це не вплине на перебіг вступної кампанії", - зазначила Гоменюк.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 739 | Додав: adminA | Теги: лікарчук, виконання обов'язків директора УЦОЯ, Кабмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]