Вт, 2024-04-23, 10:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:18
13 лютого через ситуацію навколо України НАТО може провести термінове засідання - журналіст
Інші останні Надзвичайні новини

У неділю, 13 лютого, може відбутися зустріч Північноатлантичної ради на тлі загрози нового вторгнення Росії в Україну — про це написав у Twitter журналіст Рікард Юзвяк.

Джерело журналіста після засідання Північноатлантичної ради сказало, що «ситуація справді серйозна, тривожна, але ще не критична». На його думку, «наступний тиждень буде вирішальним». Наступне засідання заплановано на понеділок 14 лютого, але посли готові зустрітися вже 13 лютого, повідомив Юзвяк.

Напередодні президент США Джо Байден провів переговори з європейськими лідерами та керівництвом ЄС і НАТО. Вони обговорювали загрозу нового вторгнення РФ в Україну. За даними газети The Guardian, під час розмови Байден заявив, що глава Кремля Володимир Путін вирішив почати нове вторгнення в Україну. В офіційних повідомленнях про це не йшлося.

Видання Politico повідомило з посиланням на джерело, що Байден розповів союзникам по НАТО і лідерам Євросоюзу про загрозу вторгнення Росії в Україну 16 лютого. Таку саму дату ймовірного вторгнення, за даними Der Spiegel, американські посадовці та ЦРУ назвали німецькому уряду та іншим країнам НАТО.

Агентство Bloomberg із посиланням на джерела писало, що нова агресія РФ проти України може розпочатися 15 лютого. У Росії звинуватили західні ЗМІ у «масштабній дезінформаційній кампанії».

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що в інформпросторі дуже багато інформації про вторгнення РФ в Україну. Він закликав не панікувати і запевнив, що «все під контролем».

Світові ЗМІ повідомляють про готовність Росії напасти на Україну, обговорюють сценарії взяття Києва та окупації. Чи варто їм вірити та хвилюватися?

Телеканал CNN повідомляв, що Рада нацбезпеки США та американська розвідка навмисно передавали Білому дому тривожні сценарії вторгнення Росії в Україну, щоб зірвати плани та стримати дії Кремля.

Росія стягує війська до українських кордонів із кінця жовтня 2021 року. За словами міністра оборони Олексія Резнікова, станом на 7 лютого вздовж кордонів України з боку Росії, Білорусі та ОРДЛО перебувають загалом 140 тисяч військових.

Західні партнери Києва стурбовані можливими планами масштабного вторгнення РФ і попереджають про запровадження жорстких санкцій проти Москви. РФ офіційно заперечує плани здійснити масштабне вторгнення в Україну, продовжуючи надавати військову допомогу угрупованням «ДНР» і «ЛНР» на сході країни.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 392 | Додав: adminA | Теги: 13 лютого, україна, термінове засідання, НАТО | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]