Чт, 2024-04-18, 11:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:03
19-24 листопада у Гданську відбудеться фестиваль "Український тиждень"
Інші останні Культурні новини

У Гданську 19-24 листопада відбудеться фестиваль "Український тиждень". Як повідомляє прес-служба Міністерства культури України, захід проходить у Гданському Шекспірівському театрі, організований спільно з Консульством України в Гданську в рамках циклу "Театри Європи".

У програмі фестивалю - вистави, концерти, візуальне мистецтво, перегляд фільмів та інші заходи.

Зокрема, глядачі зможуть переглянути дві вистави київського Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка - "Ерік XIV" та "Щоденники Майдану". Також на фестивалі покажуть виставу "Червоний" театру "Прекрасні квіти" з Харкова, комедію "Сталкери", що є спільним проектом київського театру "Золоті ворота" та Київського академічного молодого театру.

Крім того, відвідувачі фестивалю зможуть переглянути оперу-реквієм "Йов" режисера Влада Троїцького, який є частиною музичного триптиха: "Мистецтво війни. Мистецтво світу. Мистецтво кохання". Композитори - Роман Григорів та Ілля Разумейко.

Насичену програму "Українського тижня" закриє концерт гурту ONUKA.

Також у рамках фестивалю відбудеться презентація творів сучасного візуального мистецтва, перегляди українських фільмів "Хайтарма", "Плем`я", "Поводир", зустрічі з митцями.

Крім того, під час "Українського тижня" пройде дегустація страв української кухні, презентація туристичного альманаху та інші заходи.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 811 | Додав: adminA | Теги: 19-24 листопада, Гданськ, фестиваль Український тиждень | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]