Ср, 2024-04-24, 06:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:20
£2,5 мільйона Британія виділяє Україні для розслідування воєнних злочинів рф
Інші останні Кримінальні новини

Уряд Великої Британії оголосив про пакет допомоги Україні на 2,5 мільйона фунтів стерлінгів для розслідування воєнних злочинів російських солдатів. Про це повідомляє Sky News.

Зазначається, що цей фінансовий пакет буде використано для допомоги Генеральній прокуратурі України (ОГП) у розслідуванні злочинів, зокрема сексуального насильства, пов’язаного з російською агресією.

Гроші будуть надані в рамках підтримки Великої Британії Консультативної групи з питань жорстоких злочинів у партнерстві з ЄС і США.

«Докази жахливих злочинів, скоєних російськими військами в Україні, і розповіді з перших вуст, які я почула від тих, хто вижив, залишаться зі мною назавжди. Але ще сильнішою є рішучість українського народу відповісти на ці жорстокості, яку я спостерігала. Я рада, що експертиза та фінансування Великої Британії допоможуть Генеральній прокуратурі викрити ці злочини та притягнути винних до відповідальності», - заявила посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

Як повідомляли ЗМІ, у травні Європейський Союз, Сполучені Штати та Велика Британія оголосили про створення Консультативної групи для координації зусиль із притягнення до відповідальності за злочини, скоєні під час війни росії проти України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 553 | Додав: adminA | Теги: £2, Британія, україна, розслідування воєнних злочинів рф, 5 мільйона | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]