Пт, 2024-03-29, 15:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:38
5 антикорупційних законопроектів розгляне на позачерговому засіданні Рада
Інші останні Офіційні новини

Сьогодні, 1 жовтня, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав розпорядження про скликання пленарного засідання ВР сьомого скликання на 10.00 7 жовтня.

У розпорядженні № 646 від 1 жовтня "Про скликання пленарного засідання Верховної Ради України сьомого скликання", текст якого розміщено на сайті ВР, зазначається, що розглядатимуться 5 законопроектів.

Парламент розгляне урядовий законопроект "Про засади державної антикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія) на 2014–2017 роки" (реєстраційний номер 4284а), а також президентський законопроект "Про систему спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції" (реєстраційний номер 5085).

Також будуть розглянуті урядові законопроекти "Про запобігання корупції" (№ 5113), "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів" (№ 5114), "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо невідворотності покарання за окремі злочини проти основ національної безпеки, громадської безпеки та корупційні злочини" (№ 4448а).

Керівнику апарату ВР Валентину Зайчуку доручено забезпечити підготовку і проведення пленарного засідання 7 жовтня та поінформувати народних депутатів про питання, розгляд яких заплановано.

Нагадаємо, 8 вересня представник президента України в Кабінеті міністрів Олександр Данилюк, голова парламентського Комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Віктор Чумак та експерти представили президентський законопроект про створення Національного антикорупційного бюро.

16 вересня нардепи з третьої спроби підтримали пропозицію про включення до порядку денного президентського законопроекту України №5085 "Про систему спеціально уповноважених суб'єктів у сфері протидії корупції". За відповідне рішення проголосували мінімально необхідні 226 нардепів.

28 вересня президент України Петро Порошенко заявив, що особисто контролює питання про ухвалення закону щодо створення антикорупційного бюро.

29 вересня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до спікера парламенту з проханням скликати 7 жовтня позачергове засідання Верховної Ради для розгляду пакета антикорупційних законопроектів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 925 | Додав: adminA | Теги: рада, 5 антикорупційних законопроектів, позачерговому засіданні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]