Пт, 2024-03-29, 10:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:14
5 січня томос буде підписаний, а 6 січня - вручений - Епіфаній
Інші останні Релігійні новини

Епіфаній: 5 січня томос буде підписаний, а 6 січня - вручений

Новостворена Православна церква України перебуває за крок від отримання томоса - історичний документ буде вручений 6 січня на Фанарі, повідомив предстоятель ПЦУ Епіфаній.

Офіційне підписання томоса Вселенським патріархом відбудеться 5 січня 2019 року, а 6 січня після божественної літургії цей документ про автокефалію буде вручений митрополиту Православної церкви України. Про це сам предстоятель ПЦУ Епіфаній повідомив в інтерв'ю телеканалу "Прямий" у п'ятницю, 28 грудня.

Він розповів, що 6 січня на Фанарі відбудеться урочисте богослужіння двох предстоятелів - Вселенського патріарха Варфоломія, "як першого серед рівних патріарха", і предстоятеля Української помісної православної церкви. "Після урочистого богослужіння, після божественної літургії буде вручений томос про автокефалію Української православної церкви", - додав митрополит.

Нагадаємо, що 15 грудня учасники об'єднавчого собору в Києві обрали предстоятелем помісної автокефальної православної церкви в Україні Епіфанія (Думенка) - митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП). У той же день Вселенський патріарх Варфоломій запросив новобраного митрополита для співслужіння божественної літургії на Фанарі 6 січня для надання йому томоса про створення нової церкви.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 1084 | Додав: adminA | Теги: Томос, 5 січня, 6 січня, Епіфаній, вручення, підпис | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]