Пт, 2024-04-26, 02:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:03
9 місяців японець провів у метро Харкова, а тепер вигадав новий спосіб допомогти українцям
Інші останні Новини з регіонів України

Чоловік відкрив кафе у місті, на відкриття якого витратив частину власних коштів.

Безкоштовну кав’ярню в Харкові відкрив волонтер з Японії. 75-річний Фумінорі Цучіко вразив українців ще в червні 2022 року, коли приїхав жити в харківське метро, щоб підтримати містян, які ховалися від російських обстрілів.

А тепер вирішив ще й безкоштовно годувати жителів Харкова гарячими обідами.

З половиною відвідувачів Фумінорі знайомий особисто, адже разом з ними 9 місяців прожив у підземці, коли росіяни нещадно обстрілювали Харків. Фумі - так його кличуть друзі. Він погано знає англійську, а харків'яни не знають японської, та вони знаходять спільну мову й без слів.

"Кожна людина щодня має їсти. І хоча б один раз на день я хочу нагодувати людей, бо більшість наразі має труднощі з грошима", - каже Цуціко.

Меню щодня у його кафе різне, сьогодні - суп, макарони та курячі крильця, на десерт - чай із солодким пиріжком. Кухарів закладу шукали за оголошеннями.

У це кафе чоловік вклав власні кошти, також допомогли друзі з Японії, благодійники та підписники у соцмережах. Свій заклад відкрив на понівеченій Салтівці, там же він й винаймає квартиру.

Історія японця з харківського метро

Нагадаємо, 75-річний Фумінорі Цучіко на третій місяць повномасштабного вторгнення потрапив до харківського метрополітену, який тоді слугував бомбосховищем. 9 місяців він прожив із людьми в підземці. Потім він продав своє житло в Японії та переїхав жити до Харкова. Чоловік невтомно збирав гроші на допомогу пенсіонерам у Харкові.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 340 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]