Пт, 2024-04-26, 16:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:05
9 з 14 премій BAFTA здобув "Чорнобиль"
Інші останні Культурні новини

чорнобиль, серіал, премія, BAFTA Британська кіноакадемія (BAFTA) провела онлайн-церемонію нагородження переможців своєї премії в галузі телебачення (британської версії американської "Еммі"). Нагороду у номінації "Найкращий мінісеріал" отримав "Чорнобиль" від HBO. Про це повідомляють у Twitter BAFTA.

Британський актор Джаред Харіс, який зіграв в серіалі головну роль — академіка Валерія Легасова, отримав «Бронзову маску» в категорії «Найкраща чоловіча роль». Загалом серіал зібрав 9 з 14 нагород: зокрема за найкращу операторську роботу і світло, найкращі декорації, звук і монтаж.

Найкращою акторкою стала британка Глен Джексон. "Бронзову маску" вона отримала за роль у серіалі Elizabeth Is Missing.

Звання "Найкращий драматичний серіал" дали "Кінець ї***ого світу". Акторка Наомі Акі, яка зіграла у ньому, отримала премію в номінації "Найкраща акторка другого плану".

Найкращим актором другого плану BAFTA назвала Вілла Шарла за роль в серіалі Giri/Haji.

Зазначимо, нагородження премії Британської кіноакадемії мало відбутися ще навесні, але його перенесли через пандемію коронавірусу. Церемонію проводили не в прямому етері, а записали заздалегідь. Другу частину нагород вручали 31 липня.

Як повідомлялося, нагородження премією Британської академії кінематографічних і телевізійних мистецтв поділили на дві частини: нагороди за найкращі кінофільми (так званий британський "Оскар") тепер вручають взимку, а премії за досягнення в галузі ТБ (британська версія «Еммі») вручають у липні.

Нагадаємо, "Чорнобиль" від HBO став також фаворитом у категорії "Найкращий телефільм або мінісеріал" премії "Золотий глобус".

"Чорнобиль" — п’ятисерійний британо-американський мінісеріал, створений і написаний Крейгом Мезіном та зрежисований Юганом Ренком. Прем’єра історичної драми спільного виробництва американського кабельного каналу HBO та британського Sky Atlantic відбулася 6 травня 2019 року.

Події сюжету розгортаються після вибуху реактора на Чорнобильській атомній електростанції, однієї із найбільших техногенних катастроф в історії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 721 | Додав: admin | Теги: bafta, Чорнобиль, премія, серіал | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]