Пт, 2024-03-29, 09:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:08
Активісти назвали 20 маніпуляцій в заявах президента - прес-конференція Зеленського
Інші останні Політичні новини

Прес-конференція Зеленського: активісти назвали 20 маніпуляцій в заявах президента

Зеленський дав прес-конференцію за підсумками року президентства

Активісти Комітету виборців України проаналізували заяви президента Володимира Зеленського під час його прес-конференції за підсумками року при владі.

«Маніпулятивні твердження були фактично в половині відповідей президента. Зеленський досить часто маніпулював і перебільшував досягнення влади в таких питаннях як успішність боротьби з коронавірусом, підвищення заробітних плат, зниження ціни на бензин. Крім того, президент неодноразово суперечив сам собі», - розповів про підсумки аналізу глава КВУ Олексій Кошель.

За його словами, президент уникав незручних запитань і намагався перевести їх на жарти.

Активісти також навели приклади маніпулятивних заяв Зеленського, а також аналіз кожного з них:

Чого ми досягли на зустрічі в нормандському форматі? На сьогодні у нас було три обміни. 75 осіб повернулися після Нормандської зустрічі. І зараз говоримо з РФ про можливий обмін після COVID-19

За результатами зустрічі в нормандському форматі, яка відбулася 9 грудня в Парижі, були домовленості про обмін полонених за принципом "всіх на всіх» до кінця року. Намір обміняти «всіх на всіх» також було підтверджено в Загальних узгоджених висновках Паризького саміту, опублікованих на сайті офісу президента, однак на практиці цей принцип реалізований так і не був.

Будемо боротися до кінця за Мінськ, тому що з Мінськом пов'язані санкції проти РФ

Санкції проти РФ дійсно пов'язані з Мінськими угодами, проте раніше, будучи кандидатом в президенти, Зеленський фактично ігнорував цей факт. В. Зеленський заявляв: «Ми бачимо, що Мінські угоди не працюють, їх треба розширювати, підтягувати більше країн, західних партнерів». Ставши президентом, Зеленський змінив риторику по Мінським угодам.

Ні кума, ні військового друга я не призначив

За даними КВУ більше 30 осіб, які працювали в структурі Студії Квартал 95, її дочірніх організаціях, надавали послуги компанії, співпрацювали із Зеленським на професійній основі, були знайомими, друзями, родичами президента або його оточення отримали державні посади в час першого року президентства.

Частина з цих людей були призначені на роботу в органах безпеки держави або отримали суттєве підвищення в органах виконавчої влади.

При цьому в більшості випадків мова йде про осіб, професійний досвід яких не відповідав рівню займаних посад і які навряд чи б отримали такі посади, якби не перебування при владі. Зеленського. Той факт, що ці особи дійсно не є кумами чи військовими друзями президента, ситуацію не міняє.

Що стосується декларування нерухомості, грошей або бізнесу, якого, мені здається, немає у пана Баканова ... такого чесного глави СБУ в Україні ніколи не було

За даними розслідування журналістів програми Схеми: корупція в деталях Іван Баканов займає керівну посаду в іспанській фірмі Nueva Tierra Verde Sociedad Limitada, що є порушенням антикорупційного законодавства. У прес-службі СБУ заявили, що Баканов не займається діяльністю з моменту призначення на державну посаду.

Як тільки депутати не будуть голосувати, не захочуть, якщо вони лобіюватимуть інтереси тієї або іншої комерційної групи впливу на політикум України - одночасно не думаючи навіть ні про що, я буду розпускати парламент

Підстави дострокового припинення повноважень Верховної Ради чітко визначені в ст. 90 Конституції. Відповідно до Основного Закону президент має право розпустити парламент тільки в разі, якщо протягом одного місяця не сформовано коаліцію, протягом 60 днів після відставки Кабміну не сформовано новий, протягом 30 днів не відбуваються пленарні засідання.

Чи проводжу я співбесіди? В основному проводить прем'єр-міністр, якщо це стосується кадрової політики уряду  

Президент відповів, що він або його оточення не впливають на кадрову політику уряду, проте раніше, відповідаючи на питання про призначення міністра культури Зеленський заявив: «У нас кадровий голод в країні. Я не можу знайти зараз хорошого міністра культури. Ми разом з прем'єром шукаємо». Також ЗМІ повідомляли, що на початку лютого в Офісі Президента проводилися співбесіди з кандидатами на посади міністрів і віце-прем'єрів, які повинні були увійти до нового уряду.

Що стосується пана Єрмака. Для мене це пусте. Я знаю хто проводив записи, я знаю для чого, я знаю, хто хотів шантажувати записами мене особисто. Смішно, що ніхто там ніяких грошей не брав, і ні слова не відео

Раніше в Офісі президента не заперечували факт справжності так званих «плівок Єрмака». На частині відео мова все-таки йде про можливе отримання грошових коштів. Зокрема, у справі приватного порту в Одесі, про що повідомляли журналісти Bihus.Info. Однак той факт, що фігуранти плівок не були призначені на посади, не знімає питань щодо того, чим займалися зазначені особи на відео і для чого взагалі проводилися так звані співбесіди.

Якщо буде велика підтримка народу України - я зможу про це (повторне балотування в президенти) думати. На весь список недостатньо буде одного терміну

Ця заява прямо суперечить обіцянкам, які давав Зеленський, будучи кандидатом в президенти. У передвиборчій програмі Зеленського зазначено: «Відразу хочу запевнити - йду на один термін, щоб змінити систему заради майбутнього».

Якщо сядемо зараз на машину і проїдемо всі заправки в Україні. Збільшилася ціна? Зменшилася ціна на бензин

Основною причиною зниження цін на автомобільне паливо стали не дії української влади, а обвал вартості нафти на світовому ринку через відсутність домовленостей між Саудівською Аравією і Росією про обмеження видобутку нафти.

Не у всіх, але середня заробітна плата в країні зросла  

За даними Міністерства фінансів станом на березень 2020 по порівнянні з показниками 2019 середній розмір заробітної плати склав 11 446 грн. і зріс на 1209 грн. Однак темпи зростання значно нижчі, ніж в попередні роки. Станом на березень 2019 в порівнянні з показниками березня 2018 заробітна плата зросла на 1855 грн. Станом на березень 2018 - на 1630 грн. Станом на березень 2017 - на 1832 грн.

У нас в Омані навіть в той час не було посла. Якщо говорити про державний візит. У нас не було жодних стосунків. Дипломатичних, інвестиційних з такими країнами як Саудівська Аравія, Оман і т.д.

Оман відноситься до зони відповідальності Посольства України в Саудівській Аравії. Указом Президента від 19 жовтня 2015 Надзвичайним і Повноважним Послом України в Султанаті Оман за сумісництвом призначений В. В. Вахрушев. Також мали місце контакти на високому рівні. У 1993 р .. відбувся офіційний візит прем'єр-міністра Леоніда Кучми в Султанат Оман. У 2002 і 2010 - офіційні візити міністрів закордонних справ А. Зленка та П. Порошенка в Султанат Оман.

Що за таємна поїздка в Оман? Це була моя приватна поїздка ... Моя сім'я сплатила номер в готелі. ... Я не брав з собою свій офіс. Я не брав своїх помічників  

Згідно з інформацією Управління державної охорони на відрядження в Оман військовослужбовців, які повинні постійно здійснювати державну охорону Президента, було витрачено 59 499 грн. на проїзд і 14820 грн. - на добові.

І про що ви говорите, що ніхто не знав? І ніхто не цікавився. Полетіла людина на 2-3 дня. Я не повинен про свою, мені здається, приватну поїздку говорити

У разі, якщо поїздка була суто приватною, не зрозуміло, чому Зеленський в Омані проводив зустрічі на державному рівні. Зате, якщо мова йшла про державну поїздку президента - про неї має бути публічно повідомлено.

Ми стали займатися іранської трагедією. До речі, в якій ми теж перемогли ... для нас було дуже важливим визнання іранською стороною, що саме їхня ракета була направлена в наш літак, де загинули екіпаж і громадяни України  

Офіційний Тегеран визнав, що літак МАУ помилково збили іранські військові під тиском лідерів західних країн. Цьому передували заяви лідерів Канади, США і Франції. Посольством України в Ірані було оприлюднено заяву, в якій зазначалося, що причиною аварії були технічні несправності двигуна літака. Пізніше заяву було змінено. Експерти критикували українську владу і дипломатів за недостатню швидкість і якість реакції на події.

Якщо людям не подобається влада і те, що роблю я і моя політика, будь ласка, для цього прийняли закон про імпічмент. І я хотів, щоб його прийняли, щоб ми стали цивілізованою країною, щоб у нас зміна влади пройшла, щоб вона була в мирному процесі

Запропонована процедура імпічменту надто обтяжлива і нереалістична. Закон Про особливу процедуру усунення президента України з поста був розкритикований експертами через те, що на практиці його норми фактично неможливо реалізувати.

Де був мер Черкас два місяці тому? Де його звернення до мене: "чим я можу допомогти владі"? Де його літаки, які прилітали і наповнювали лікарні, аптеки Черкас? Де наповнення держрезерву? Де його особисті гроші?

За даними ЗМІ, в кінці березня Анатолій Бондаренко перерахував 50 тис. грн. своєї заробітної плати на рахунок Черкаської міської інфекційної лікарні. Однак навіть без цього факту закликів з боку президента щодо особистих грошей міського голови, які повинні були бути витрачені на боротьбу з COVID-19, не є коректними. Адже це ж питання можна задати і самому президенту.

Я не лобіст їх (олігархів) інтересів. Вони не можуть натиснути на мене, щоб поставити ту чи іншу людину на посаду. Мені здається, вони навіть не хочуть, бояться, розуміють, що немає сенсу в тому, щоб мені це пропонувати

ЗМІ неодноразово повідомляли про присутність у владі осіб, пов'язаних з олігархами. Зокрема, про людей олігарха Ріната Ахметова в сферах, що стосуються енергетики. Також відомо про існування у фракції «Слуги народу» так званої «групи Коломойського».

Крім того, експерти неодноразово заявляли про розгляд лобістських законопроектів, пов'язаних з інтересами фінансово-промислових груп (зокрема, по тютюнового бізнесу). Тому, навіть в разі, якщо Зеленський особисто не сприяє призначенню ставлеників олігархів у владу, це не заперечує того, що такі люди дійсно присутні у владних кабінетах і впливають на прийняття рішень.

Що стосується "просто перестати стріляти". Це складний процес

Будучи кандидатом в президенти, Зеленський відзначав, що війна триває, в тому числі, через дії політиків, які зацікавлені в її продовженні. Як кандидат у президенти він заявляв: «Якщо у нас є хоч якась можливість цю війну закінчити, ми повинні зробити все для того, щоб припинили вмирати наші люди. Перш за все треба припинити вогонь. Просто припинити стріляти». У той же час, за майже рік президентства Зеленського на Донбасі було зафіксовано понад 4000 порушень режиму припинення вогню.

Ми боремося разом з COVID-19, і я бачу, що ми чесно, як мінімум в цьому напрямку, ми майстри спорту з боротьби з коронавірусом. Я в цьому впевнений. Візьміть статистику

Незважаючи на позитивну динаміку в питанні протидії коронавируса, організація карантину в Україні супроводжувалася низкою публічних скандалів. Зокрема, під час масового повернення заробітчан з-за кордону, після виникнення транспортного колапсу в Києві в зв'язку з закриттям метро, ​​при недотриманні карантину і відвідування церкви на Великодні свята, про діяльність ресторану Велюр, а також при отриманні гуманітарної допомоги з Китаю і роботу мережі гіпермаркетів Епіцентр.

Кінець епохи бідності в Україні 100% не прийшов. І не може наступити, поки в світі криза

Економічні проблеми в Україні почалися ще до початку кризи. Протягом останнього року погіршилися базові економічні показники. Зокрема, за підсумками 2019 промислове виробництво скоротилося на 0,5% (в 2018 зросла на 3%). Незадовільні економічні результати стали однією з причин відставки уряду Олексія Гончарука.

Прес-конференція Володимира Зеленського 20 травня 2020 року

21 квітня 2019 року в Україні відбувся другий тур президентських виборів, за підсумками яких шостим президентом країни став Володимир Зеленський.

20 травня поточного року він дав прес-конференцію за підсумками першого року роботи на посаді глави держави.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 572 | Додав: adminA | Теги: прес-конференція Зеленського, маніпуляції в заявах президента | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]