Пт, 2024-04-19, 21:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:51
Активніше боротися з насильницьким зникненням людей - ПАРЄ закликає країни Європи
Інші останні Новини Європейського Союзу

ПАРЄ закликає країни Європи активніше боротися з насильницьким зникненням людей

У Парламентській асамблеї Ради Європи закликали європейські країни вживати усіх можливих заходів із запобігання насильницькому зникненню людей.

Про це заявив голова комітету ПАРЄ з питань міграції П’єр-Ален Фрідез з нагоди Міжнародного для зниклих безвісті, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Європейські країни повинні вжити усіх можливих дій задля запобігання насильницькому зникненню та забезпечити ефективну допомогу родинам людей, які зникли безвісті», - наголосив парламентарій.

Як повідомляв Укрінформ, 30 серпня у світі відзначається Міжнародний день жертв насильницького зникнення, або День зниклих безвісти.

З огляду на російсько-українську війну та окупацію АР Крим Росією, Міжнародний день жертв насильницького зникнення (зниклих безвісті) набув для України особливої актуальності. Спецслужби російського агресора регулярно викрадають людей у Криму, зафіксовані численні випадки насильницького зникнення українських активістів на окупованих сепаратистами територіях Донбасу, порушення прав людини на непідконтрольних Україні територіях.

У червні 2015 року Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію «Зниклі люди упродовж конфлікту в Україні».

У резолюції ПАРЄ закликала РФ негайно звільнити усіх протиправно ув’язнених з початку російської агресії в Україні у 2014 році українських громадян.

Москва не виконала вимог Парламентської асамблеї, а також інших міжнародних організацій і багатьох урядів демократичних країн.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 597 | Додав: adminA | Теги: ПАРЄ, насильницькі зникненням людей, країни європи | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]