Пт, 2024-03-29, 15:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:27
Арештувати консультанта Кличка допомогли два зека - звинувачують в захопленні держустанов
Інші останні Надзвичайні новини
У Лубнах, по дорозі у відрядження, міліція затримала голову Полтавського обласного УДАРу Петра Ворону. Про це 10 лютого повідомила прес-служба політсили.

"Спочатку Ворону викликали в якості свідка у справі про захоплення державних будівель. На допит він з'явився, але відмовився давати свідчення, посилаючись на ст. 63 Конституції України", - сказано у заяві УДАРу.

"Наступне повідомлення, яким голову обласного УДАРу в Полтаві викликали на допит уже в якості підозрюваного, було без дати. При цьому міліції було дано доручення для проведення слідчих дій і затримання Ворони, нібито щоб забезпечити явку на допит", - додали в політсилі.

Ворона є також помічником-консультантом на громадських засадах лідера УДАРу, народного депутата Віталія Кличка.

"Тому міліція повинна була повідомити Кличка про його затримання", - підкреслили в політсилі.

Станом на 00:00 стало відомо, що "ударівцю" висунули звинувачення у захопленні державних будівель за статтею 341 Кримінального кодексу України.

Наразі Ворона знаходиться у райвідділку міліції у Полтаві.

"Під час затримання і пред’явлення звинувачень у якості понятих міліція "запросила" двох осіб без паспортів, які мали лише довідки про звільнення з місць позбавлення волі. Очевидно, що влада не змогла знайти нікого іншого, як колишніх зеків", - заявив депутат фракції УДАР Сергій Каплін.

За словами народного депутата, до Ворони допустили адвоката, і він відмовився підписувати протокол про допит.

Каплін повідомив, опівночі відбудеться судове засідання, на якому буде винесене рішення про міру запобіжного заходу Петру Вороні.

"Каральна машина влади працює блискавично. За кілька годин після затримання та висунення звинувачень Ворону вже будуть судити", - зазначив Каплін.

"Абсурд ситуації у тому, що захоплення будівлі інкримінують депутату обласної ради, який за законом може безперешкодно потрапити до приміщень державних органів влади. До того ж, приміщення було відкритим, а голова Полтавської облради офіційно заявив, що люди перебувають у приміщенні законно", - додав він.

Нагадаэмо, в низці міст України за рішеннями суду були арештовані більше 100 осіб, звинувачуваних в участі в масових заворушеннях.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 951 | Додав: adminA | Теги: захопленні держустанов, два зека, консультанта Кличка, арешт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]