Пт, 2024-03-29, 04:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:25
Автобуси з бойовиками ІДІЛ застрягли в пустелі - "Хезболла" заявила
Інші останні Новини світу

Ліванська бойова група "Хезболла" заявила, що автобуси з бойовиками ІДІЛ та їхніми сім'ями застрягли в пустелі, оскільки літаки очолюваної США коаліції заблокували просування бойовиків у східну Сирію.

Про це повідомляє Reuters.

Раніше повідомлялося, що згідно з угодою про перемир'я, бойовики ІДІЛ погодилися залишити свій оточений анклав, який перетинав лівансько-сирійський кордон, і вирушили у східну Сирію.

"Хезболла" заявила в суботу, що вона та сирійська армія виконали свої зобов'язання щодо безпечного просування конвою з бойовиками ІДІЛ та їхніми сім'ями з підконтрольних сирійському уряду територій.

Однак, за її словами, американські бойові літаки заблокували просування конвою до пункту призначення на території, що перебувають під контролем ІДІЛ, а також перешкоджають будь-якій допомозі людям в цих автобусах, серед яких є люди старшого віку, поранені та вагітні жінки.

У повідомленні бойової групи "Хезболла" йдеться, що шість автобусів з конвою залишаються досі на території, підконтрольній сирійському уряду.

Ліванська шиїтська група "Хезболла", союзник сирійського уряду президента країни Башара Асада, закликала міжнародне співтовариство втрутитися, щоб уникнути того, що вона назвала "масовим вбивством людей, які застрягли в автобусах у пустелі".

Нагадаємо, літаки очолюваної США коаліції завдали повітряних ударів, щоб заблокувати просування бойовиків "Ісламської держави" та їхніх сімей для виїзду на територію, яку контролює ІДІЛ на сході Сирії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 823 | Додав: adminA | Теги: Хезболла, бойовики ІДІЛ, пустеля, автобуси | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]