Сб, 2024-04-27, 01:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:19
Без їжі та грошей: тиждень блукав Києвом літній турист з Англії
Інші останні Туристичні новини

Літній іноземець через проблеми з пам'яттю загубився в українській столиці та став схожим на безпритульного.

Британець тиждень блукав вулицями Києва без документів і грошей, поки не вийшов до Голосіївського управління поліції. Подія сталася наприкінці вересня. У той день на добовому чергуванні перебував старший інспектор чергової частини Петро Марків, який перейнявся долею дивного відвідувача та почав з'ясовувати обставини ситуації. Правоохоронець встановив особу чоловіка, який виявився 62-річним підданим Великобританії, зв'язався зі співробітниками посольства та з сином пенсіонера.

За словами капітана поліції Петра Марківа, іноземець не володів українською мовою, був схожий на безпритульного та скаржився на погане самопочуття.

"Він був виснажений і стомлений. Чоловік приїхав на екскурсію до Києва та оселився в одному із готелів. Спілкуючись з ним, я зрозумів, що він має проблеми з пам'яттю. Іноземець нічого не їв майже тиждень, загубив документи та гроші", — розповів Петро Марків.

Капітан поліції допоміг бідолашному туристу харчами, одягом і проживанням. Його син переслав гроші на готель та вирушив до Києва за батьком. Тим часом співробітники британського посольства відновили чоловіку документи. Він разом із сином повернувся на батьківщину.

Своєю чергою Посольство Великої Британії та Північної Ірландії в Україні надіслало подяку Петру Марківу "за прояв людяності та співчуття до людини, що опинилася у скрутному становищі".

Схожий випадок з іноземним туристом стався два роки тому в аеропорту "Бориспіль". Чоловік прилетів до України, проте весь його багаж, де були особисті речі, документи та гроші, загубився. Кілька днів чоловік перебував у терміналі та не знав, що робити далі. Небайдужі працівники кафе аеропорту кілька днів підгодовували бідолашного, поки патрульні зі взводу тактико-оперативного реагування не знайшли документи й весь інший багаж іноземця.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 642 | Додав: admin | Теги: документи, Київ, турист | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]