Вт, 2024-03-19, 08:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:23
В Україні після Євро не стане більше туристів, хоча фанатам сподобалося
Інші останні Туристичні новини

Україна не стане привабливішою для іноземних туристів за підсумками Євро-2012. Про це свідчать дані опитування, проведеного консалтинговою фірмою Trendscope на замовлення компанії Travel Industry Club, яка представляє інтереси німецького турбізнесу.

Так, згідно з даними цього опитування, 68% менеджерів у сфері туризму вважають, що Євро-2012 не зробить Україну більш привабливою країною для туристів, а 62% сумніваються у тому, що репортажі напередодні і під час чемпіонату Європи з футболу матимуть позитивні наслідки для турбізнесу цієї країни.

ЄВРО-2012: Календар та результати матчів

При цьому майже дві третини респондентів (69%) вважають, що ЗМІ об'єктивно і зважено висвітлюють ситуацію в Україні, яка піддається різкій критиці за судове переслідування колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Щодо Польщі, на території якої також проходить частина матчів ЧЄ-2012, то лише 21% опитаних вважає, що ця країна постраждає від негативного іміджу України.

Опитування, проте, засвідчило, що обидві ці держави потерпають від принципової проблеми: як країни Східної Європи вони мають переважно негативний імідж, і тому недооцінюються туристами. Такої думки дотримується 81% учасників опитування.

Раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров звинуватив західні ЗМІ у тому, що вони дають недостовірну інформацію про країну. Він запропонував використовувати Євро-2012, щоб відкрити іноземцям правду про Україну.

Гості Євро-2012 залишили Україні зауваження для роботи над помилками

Львів попрощався з євротурніром. Останній поєдинок між збірними Німеччини та Данії зібрав на місцевому стадіоні 15 тисяч німців та 5 тисяч данських уболівальників.

Вихідні позначилися справжньою навалою фанатів, утім, готель чи місце у приватному апартаменті можна було вільно замовити в день матчу навіть по 250 гривень із людини. Очікування, що у Львові розкуплять геть усі вільні номери, так і не справдилися.

За інформацією міської ради, у хостелах та приватних кімнатах навіть у пікові дні вільними була третина місць. Керівник фан-посольства збірної Данії Єнс Андерсен звернув увагу на відсутність належної системи замовлення послуг через Інтернет.

"Люди хотіли за півроку наперед забронювати кімнати через Інтернет, заплатити і мати спокій. Багато з наших зробили таке бронювання в Польщі. І на матчі до Львова доїжджали звідти", - каже він. Керівник мобільного фан-посольства збірної Німеччини Мікаель Гейбріел додає до цього незрозумілу цінову політику.

"Перед чемпіонатом, за мінімальний сервіс, із нас хотіли 70 євро. У кімнаті по 6 людей. Але ми переконалися, що після першого матчу німців у Львові ціни пішли вниз. Мабуть, люди зрозуміли, що інакше не знайдуть клієнтів", - зазначив він.

Натомість грецький журналіст Дімітріс Басіас у Львові оселився взагалі безкоштовно – ще й із харчуванням на додачу. Оголошення від родини Глушків він знайшов в Інтернеті та радо скористався гостинністю львів'ян.

"Людей, готових надати безкоштовне житло іноземцям, в Україні більше, ніж здається. У Києві та Харкові їх так багато, що проблема лише обрати – до кого ти приїдеш", - запевнив він.

Власник помешкання Олег Глушко пояснює свою гостинність просто. "Не хочеться, щоби в людей залишилося в пам'яті, що українці – це ті, які хочуть обдерти ближнього", - каже чоловік.

Голландські фани повезли додому фантастичні спогади про Харків і Україну

Україну починають залишати іноземні вболівальники, які приїхали на Євро-2012. Чи не найбільше їде з Харкова фанів збірної Нідерландів – їхня команда, незважаючи на приголомшливу підтримку як голландців, так і українців, програла всі три матчі у своїй групі.

Помаранчеві машини готуються до від'їзду, а наметів у кемпінгу помітно поменшало. Дехто поїхав з оранж-кемпу одразу після невдалого матчу з Португалією. Хоча перед турніром ці хлопці так вірили в команду, що навіть заздалегідь придбали квитки на фінал. І хоча їх довелося продати португальцям, Україну залишають із гарними спогадами.

"Українці дуже ввічливі. Була така гарна погода і такі дівчата, усе просто супер!" - розповідають вони. А голландських дівчат – після України - додому взагалі не тягне. Їдуть далі подорожувати Європою. Про українську гостинність – обіцяють розповідати на кожному розі.

"Я ніколи не очікувала такого, це божевілля, настільки милі люди, така чудова атмосфера!" - каже представниця Нідерландів.

"Ми будемо пам'ятати українців, вони були такими добрими до нас, і вони так само божевільні, як і ми! Ми вже сумуємо", - кажуть на прощання фанати з Європи. Сумують за голландцями і в харківських барах. Друга дня – а пива наливати нема кому. Господарі очікують зниження прибутків – офіціанти вже мріють, щоби голландці повернулись.

"Дуже великі замовлення, дуже хороший чай! Та справа навіть не в чаї – вони просто добрі самі по собі", - зізнається офіціант Анатолій Лузан.

В офіційній фан-зоні без жовто-гарячих уболівальників теж сіро і майже порожньо. Харківські дівчата шкодують, що не встигли попрощатися з гостями турніру. Та сум триватиме недовго – наразі Харків готується вболівати за Україну.

Французів возять Києвом на таксі за 700 гривень

Збірна Франції, на відміну від своїх фанатів, уже прибула до української столиці. Гравці оселилися на Великій кільцевій. Близько до збірної-фаворита сьогоднішнього поєдинку не підпустили не лише журналістів, але й відданого фаната команди – Клемента Томашевського.

Чолов'яга відбув із французькою збірною шість останніх чемпіонатів світу і Європи. "У старому місці Києва мій готель. Далеко. Сюди приїхав на таксі. Ось я записав навіть ціну на руці – 700 гривень. Ну, хай роблять на мені бізнес, заради збірної потерплю", - зізнався Клемент.

Уболівальник упевнений у перемозі французів над шведами. Він вважає, що рахунок буде 3:1 на користь Франції. Оптимістично налаштований і посол Франції в Україні Алан Ремі.

"Є давнє японське прислів'я – важко передбачити майбутнє. Думаю, виграє найсильніший", - здалека почав він. На уточнення журналістів, чи найсильнішою є Франція, дипломат відповів: "Ну а хто ж?" Тим часом уболівальники суперників оптимізму не випромінюють. Вони ходять засмучені, бо ж у команди немає шансів вийти з групи.

"Не ображайтеся, хлопці, але з нашої групи вийдуть Франція та Англія", – упевнено дають свій прогноз журналістам фани зі Скандинавії.

В цілому, Україна розраховує на приїзд 800 тисяч іноземних уболівальників. Їхнє перебування вносить корективи в життя міст-господарів. А українські дівчата сприймають Євро-2012 як шанс вийти заміж за іноземця і вже почали шлюбні ігри.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 1178 | Додав: adminA | Теги: Євро не стане більше туристів, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]