Вт, 2024-04-23, 12:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:42
Безперебійне фінансування українського кіновиробництва забезпечив уряд
Інші останні Культурні новини

16 листопада Кабінет міністрів затвердив постанову "Про внесення зміни до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 23 квітня 2014 р. №117", розроблену Міністерством культури України з метою створення більш сприятливих умов виробництва кінопродукції, зокрема безперебійного фінансування виробництва національних фільмів та ефективного використання коштів.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Виробництво фільмів триває від трьох місяців (неігрові) до 1,8 років (ігрові та повнометражні). Програма виробництва та розповсюдження національних фільмів затверджується Мінкультури на два роки. Для завершення виробництва фільмів за графіком необхідне здійснення стабільного фінансування, відповідно до потреб виробництва. Водночас процес виробництва фільмів залежний від сезонності зйомок, а фінансування програми виробництва та розповсюдження національних фільмів відбувається переважно в кінці року", - йдеться в повідомленні.

Ухвалення постанови Кабміну надасть можливість здійснювати попередню оплату на виробництво національних фільмів з урахуванням необхідності витрачання зазначених коштів протягом шести місяців без прив’язки до закінчення бюджетного року.

Нагадаємо, 22 вересня Верховна Рада ухвалила закон про державну підтримку кінематографа в Україні. Так, на 80% держава фінансуватиме всі українські фільми і на 50% - телесеріали. Повністю за свій рахунок зніматиме дебютні, просвітницькі, авторські, дитячі, експериментальні й анімаційні стрічки. У держбюджет-2017 на кіно заклали 500 млн гривень.

За два роки в Україні було завершено виробництво 42 фільмів, а надходження на спецрахунок Держкіно склали понад 8,5 мільйонів гривень.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 864 | Додав: adminA | Теги: безперебійне фінансування українськ, уряд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]