Пт, 2024-04-26, 03:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:27
Білий дім відреагував на повернення Херсона під контроль ЗСУ - "Надзвичайна перемога"
Інші останні Іноземна преса про Україну

Відхід російських військ з міста Херсон є надзвичайною перемогою для України. Але підтвердити те, що рф вивела всі свої сили із західного берега річки Дніпро поки не можна.

Про це повідомляє ЗМІ з посиланням на заяву радника президента США Джо Байдена з питань нацбезпеки Джейка Саллівана, якого цитує Bloomberg.

"Схоже на те, що росіяни дійсно відступили. І справді схоже на те, що українці щойно здобули надзвичайну перемогу, коли єдиний обласний центр, який росія захопила в цій війні, повернувся під український прапор", - зазначив Салліван під час спілкування з журналістами.

При цьому він відкинув слова глави держави Володимира Зеленського про те, що він нібито просив президента України продемонструвати відкритість до мирних переговорів з рф.

"Україна є стороною миру в конфлікті, а росія є стороною війни. рф могла б відвести свої війська і припинити війну, тоді як якби сили українців припинили бої - це був би кінець України", - підсумував Салліван.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що Херсон повертається під контроль українських військ і ЗСУ вже заходять до міста.

Додамо, в Міноборони пояснили, що українські військові перебувають на підступах до Херсону, а до міста зайшли спеціальні підрозділи.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 341 | Додав: adminA | Теги: повернення Херсона, Білий дім, контроль ЗСУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]