Пт, 2024-03-29, 02:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:34
Близький Схід - візит Байдена. Одна з цілей – знайти радянську зброю для України
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

До порядку денного близькосхідного турне президента США Джо Байдена, яке відбудеться 13-16 липня, входить пошук зброї радянського виробництва для України, пише The New York Times.

Видання пише, що США не хочуть тиснути на президента Володимира Зеленського і вимагати мирної угоди з росією, але уже з'являються побоювання, скільки ще можна буде надавати такий високий  рівень матеріальної підтримки України.

"За деякими оцінками, схваленого Конгресом пакета військової допомоги має вистачити до другого кварталу наступного року. Але питання в тому, як довго може тривати поточне постачання зброї та боєприпасів без погіршення військової готовності США", – йдеться в публікації.

Тому американські офіційні особи закликають треті країни передати залишки зброї радянського виробництва, з якою знайомі Збройні Сили України.

Цей пункт буде у програмі візиту пана Байдена на Близький Схід наступного тижня, коли він має зустрітися з лідерами арабських держав, які колись були клієнтами радянського союзу.

Представник Білого дому Джон Кірбі в кінці червня заявив, що Україні все ще необхідна радянська зброя.
    
У травні міністр оборони Великої Британії Бен Воллес розказав, що шукає по всьому світі радянську зброю, для того щоб викупити її для України. За словами Воллеса, запаси радянської військової техніки та обладнання є у 23 країнах світу.
    
27 квітня після зустрічі з союзниками на американській базі Рамштайн в Німеччині Резніков оголосив, що Україна переходить на західні калібри.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 374 | Додав: adminA | Теги: близький схід, україна, візит Байдена, радянська зброя | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]