Ср, 2024-04-24, 09:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:39
Бойовики вчергове зірвали розведення сил біля Станиці Луганської. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Протягом 27 листопада бойовики у зоні проведення АТО обстріляли позиції ЗСУ 37 разів. Про це сьогодні зранку повідомили у прес-центрі штабу АТО.

Зокрема, на Маріупольському напрямку н.п. Талаківка, Новотроїцьке, Широкине, Степне, Мар’їнка, Гнутове і Павлопіль обстріляно зі 122-міліметрової артилерії, мінометів різних калібрів, гранатометів та стрілецької зброї. Поблизу Павлополя та Новотроїцького і Широкиного вогонь вів снайпер.

"На Донецькому напрямку по Авдіївці та Луганському стріляли з гранатометів і великокаліберних кулеметів, на Луганському бойовики обстріляли Жовте, Кримське, Новоолександрівку й Новозванівку з мінометів, гранатометів та інших видів озброєння. В районі розведення військ у Станиці Луганській вогонь вівся з гранатометів", - повідомили у штабі.

Зазначимо, розведення сил та засобів в районі Станиці Луганської, заплановане на 26 листопада, знову не відбулося.

Як повідомив керівник української сторони в Спільному центрі координації й контролю за режимом припинення вогню (СЦКК) Борис Кременецький, причиною, як і раніше, стали обстріли бойовиками цієї ділянки.

"Незважаючи на готовність української сторони завершити виконання Рамкового рішення ТКГ, розведення сил і засобів в районі Станиці Луганської не відбувається через постійні обстріли. Після підписання Рамкового рішення 21 вересня їх зафіксовано вже 59", - заявив він.

Кременецький зазначив, що після обстрілу 18 листопада українська сторона офіційно заявляла, що готова 26 листопада здійснити розведення сил і засобів.

"Однак вже ввечері 24 листопада позиції ЗСУ у цьому районі знову були обстріляні. Ввечері 27 листопада спостерігачі СЦКК зафіксували чергові обстріли збройними формуваннями ОРЛО ділянки розведення сил і засобів в районі н.п. Станиця Луганська. По позиціях підрозділів ЗСУ було застосовано стрілецьку зброю та гранатомети", - повідомив керівник групи СЦКК.

Щодо обстрілів поінформовано спостерігачів СММ ОБСЄ, 28 листопада планується здійснити фотофіксацію наслідків цих обстрілів.

"Обстріл 27 листопада знову відтерміновує розведення сил та засобів. Останнім часом розведення сил і засобів на зазначеній ділянці набуло широкого суспільно-політичного резонансу, було предметом обговорень на зустрічах у Мінську та Берліні", - підкреслив Кременецький.

Довідка

21 вересня в Мінську було підписано Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі про розведення сил і засобів на лінії розмежування. Документом передбачено розведення сил і засобів у Золотому, Петровському та Станиці Луганській.

1 жовтня розведення сил відбулося в Золотому, 7 жовтня відведення здійснено в Петровському, а 9 жовтня мало пройти в Станиці Луганській.

Разом з тим голова Луганської ОДА Юрій Гарбуз заявив, що заплановане на неділю, 9 жовтня, відведення підрозділів Збройних сил України в Станиці Луганській не відбудеться.

У штабі АТО заявили, що ватажки бойовиків ОРДЛО не бажають виконувати Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи щодо розведення сил біля станиці Станиці Луганської.

17 листопада ОБСЄ зафіксувала рекордну з початку року кількість обстрілів на Донбасі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 877 | Додав: adminA | Теги: Станиця Луганська, бойовики, зрив, розведення сил | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]