Сб, 2024-04-20, 12:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:14
Британська делегація - через події у Москві потрібно переглянути повернення РФ до ПАРЄ
Інші останні Новини світу

Через події у Москві потрібно переглянути повернення РФ до ПАРЄ, – британська делегація

Повернення Російської Федерації до Парламентської асамблеї Ради Європи варто переглянути через масові побиття і затримання демонстрантів у Москві.

Про це заявив глава британської делегації в ПАРЄ Роджер Гейл, інформує Європейська правда.

“Лише кілька тижнів тому ПАРЄ проголосувала, щоб відновити права Федерації, і вже зрозуміло, що Росія не має наміру виконувати свої зобов’язання і підкорятися стандартам ПАРЄ. Я сподіваюся, що Комітет міністрів розгляне це питання у вересні, і нам потрібно буде повернутися до нього, коли ПАРЄ збереться на свою фінальну пленарну сесію на початку жовтня. Картини, які ми спостерігали (у Москві – ред.), є неприпустимими й нечуваними”, – наголосив Роджер Гейл.

Те, що роблять російські правоохоронці для придушення протестів, значно перевищують дії, необхідні для забезпечення громадського порядку, зазначив депутат-консерватор. При цьому чоловіки, які б’ють людей кийками, можуть навіть виявитися не офіцерами поліції.

“Російська Федерація порушує Конвенцію про права людини, і реакція на мирні демонстрації чітко показує, чому переважна більшість членів делегації парламенту Великої Британії, з усіх партій, продовжила чинити опір відновленню прав російській делегації та підтримала збереження санкцій до такого часу, як Російська Федерація матиме намір і буде здатною дотримуватися положень Конвенції”, – сказав Гейл.

Нагадаємо, раніше спецпредставник США з питань України Курт Волкер заявив, що рішення про повернення Росії до ПАРЄ було помилковим і шкодить авторитету Ради Європи.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 629 | Додав: adminA | Теги: ПАРЄ, Москва, британська делегація, повернення РФ, події | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]