Сб, 2024-04-20, 15:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:14
Будівництво стіни на польсько-білоруському кордоні поляки майже завершили
Інші останні Новини Європейського Союзу

  На польсько-білоруському кордоні поляки майже завершили зведення стіни, яке має висоту 5 метрів. Причина — міграційна криза.

Про це повідомила пресслужба Прикордонної служби Польщі.

Раніше повідомлялося, що стіна матиме довжину 187 кілометрів, а вартість робіт перевищує 1,5 мільярд злотих (355 мільйонів доларів). Також завершити роботи планувалося до кінця червня.

Також почалося встановлення елетронного кордону. Утім у загородженні є 24 отвори для великих звірів, 140 отворів – для малих, а також водопропускні труби.

Будівництво розпочалося 25 січня, а 30 червня робота добігає кінця. На зведення стіни витрачено 5 місяців інтенсивних робіт. Прикордонники додали, що “так буде безпечніше”.

Варто зауважити, що з початку 2022 року прикордонники зафіксували близько 30 тисяч спроб нелегального перетину кордону між Польщею та Білоруссю. 2 вересня через міграційну кризу було  запроваджено надзвичайний стан у 183 населених пунктах польських провінцій Підляського та Люблінського воєводств, що прилягають до кордону з Білоруссю.

    Нагадаємо, що протягом двох років Польща витратить понад $400 млн на “стіну” на кордоні. “Стіна” з’явиться на кордоні Польщі з білоруссю, росією та Україною.
    
Раніше прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький припустив, що нелегальні мігранти, які намагаються потрапити до його країни з білорусі, можуть ринути через Україну.
    
11 листопада Україна почала посилювати охорону кордону із білоруссю. Його додатково захищатимуть 8,5 тисяч військовослужбовців прикордонної служби, Національної гвардії та поліцейських.
    
14 листопада держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що росія використовує кризу на польсько-білоруському кордоні як спосіб відвернути увагу від свого посягання на територіальну цілісність України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 326 | Додав: adminA | Теги: Поляки, стіна, польсько-білоруський кордон | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]