Нд, 2024-09-08, 02:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:39
Будувати укріплення за власні кошти дозволить рада місцевій владі
Інші останні Новини з регіонів України

 Верховній Раді рекомендують розширити повноваження органів місцевого самоврядування у питаннях надання фінансової та матеріальної підтримки сектору безпеки і оборони.

Відповідні норми містить законопроєкт №9559-д, який Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував ухвалити у другому читанні та в цілому, повідомляється на сайті парламенту.

Підготовленим до другого читання законопроєктом пропонується внести зміни до законів України "Про місцеве самоврядування в Україні" та "Про запобігання корупції". Зокрема, пропонується надати повноваженя виконавчим органам сільських, селищних, міських рад щодо:

  • будівництва, облаштування та утримання інженерно-технічних і фортифікаційних споруд;
  • прийняття рішень щодо затвердження місцевих бюджетів та внесення до них змін, затвердження програм соціально-економічного та культурного розвитку, передачі коштів у вигляді міжбюджетних трансфертів до відповідних місцевих бюджетів у разі тимчасової окупації територіальної громади та неутворення військової адміністрації;
  • забезпечення можливості призначення сільського, селищного, міського голови на посаду начальника відповідної військової адміністрації населеного пункту (населених пунктів) без звільнення із займаної посади, а також можливостей держслужбовців та посадових осіб місцевого самоврядування, які перебувають у відпустці без збереження заробітної плати або у разі простою, або у разі призупинення дії трудового договору, бути призначеними на посади в інших органах державної влади та органах місцевого самоврядування;
  • розширення організаційної спроможності керівництва обласною, районною радою в умовах воєнного стану при вакантності посади голови цієї ради.

Крім того, законопроєктом пропонується врегулювати порядок проведення дистанційних засідань органів місцевого самоврядування.

Як повідомлялося, від початку 2024 року Кабмін виділив на будівництво фортифікаційних споруд 38 мільярдів гривень.

Більшість коштів отримали обласні адміністрації, які проводять ці закупівлі без використання електронної системи, відтак невідомі жодні подробиці – ні підрядники, ні місця споруд, ні їх зовнішній вигляд. Разом з тим не оприлюднюються і кошторисні ціни будматеріалів, що не дає можливості порівняти їх з ринковими.

Нагадаємо, активні замовлення робіт із зведення укріплень розпочались лише на початку лютого 2024 року, коли стало зрозуміло, що ЗСУ будуть змушені віддати ворогу Авдіївку.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 397 | Додав: admin | Теги: укріплення, рада, кошти | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]