Пт, 2024-05-03, 08:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:59
Чекаємо на мужність лідерів Альянсу це визнати, Україна вже захищає спільний простір свободи в НАТО, - Зеленський
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Україна вже захищає простір свободи в НАТО й чекає на мужність лідерів Альянсу це визнати.

Основи для миру: Зеленський назвав п'ять основних напрямків

Президент України Володимир Зеленський назвав п'ять основних напрямків - основ для миру. Зокрема, вони ґрунтуються на єдності та демократії.

Про це глава держави сказав у своєму зверненні під час конференції з відновлення України, яка відбувається у Лондоні.

"Я окреслю п'ять напрямків, з яких ми почали створювати основи для миру.

Перше - потенціал в єдності.

Друге - потенціал в стабільності.

Третє - потенціал зростання.

Четверте - потенціал безпеки.

П'яте - потенціал демократії", - сказав президент.

Зеленський висловив думку, що Україні вже вдалося "зробити ЄС таким єдиним, яким він ще ніколи не був": "Це єднання, яке має має вираження у багатьох політичних, економічних, санкційних, гуманітарних рішеннях".

Президент наголосив, що сьогодні у Лондоні присутня українська делегація, яка представить конкретні речі, які країна пропонує зробити разом. Зокрема, щодо повоєнного відновлення України.

За словами Зеленського, відновлення України - це тако ж мільйони робочих місць та мільярдні прибутки для компаній. Зеленський зауважив, що на нинішньому етапі важливо перейти до дій: угод та проєктів.

"Україні вже вдалося зробити ЄС таким єдиним, як ніколи раніше. Це справді єдність цінностей, яка знайшла відображення в багатьох політичних, економічних, санкційних і гуманітарних рішеннях. Україна задіяла всю ту силу солідарності, заради якої ЄС був задуманий. І Україна також активізує моральну силу НАТО", - пояснив він.

За словами Зеленського, "так само, як Україна вже належить до ціннісного простору ЄС, ми вже належимо до безпекового простору НАТО. Де-факто. Так само, як Україна вже є частиною спільного ринку ЄС і перебуває на шляху до повноправного членства, ми вже захищаємо спільний простір свободи в Північноатлантичному союзі і лише чекаємо на мужність лідерів Північноатлантичного союзу, щоб політично визнати цю реальність".

"Завдяки тим самим цінностям ми розвиваємо міцні двосторонні союзи з такими лідерами демократичного світу, як Велика Британія, США, всі члени ЄС, Канада, Японія, Австралія... І це дає нам нові сили в обороні, економіці та глобальній перспективі демократії. Ми будуємо наші союзи і таким чином зберігаємо той рівень свободи, до якого звик наш народ", - додав глава держави.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 286 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]