Чт, 2024-04-25, 22:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:22
Через скасування рейсів, обіцяють допомогу українцям, які застрягнуть за кордоном
Інші останні Туристичні новини

У Мінінфраструктури заявили, що влада забезпечить повернення додому українців, які застрягнуть за кордоном через скасування авіарейсів. Водночас Україна закривати свій повітряний простір не планує.

Можливе скасування авіарейсів в Україну прокоментував очільник Міністерства інфраструктури Олександр Кубраков. Він зазначив, що влада очікує на стабілізацію ситуації найближчим часом.

У SkyUP припинили продаж квитків на вильоти з 14 по 16 лютого

Міністр запевнив, що Кабінет Міністрів, Офіс Президента та наші міжнародні партнери напрацьовують спільні рішення.

У випадку потреби держава забезпечить повернення усіх громадян України з-за кордону, – наголосив Кубраков.

Глава відомства пояснив що ринки страхових послуг є вразливими до інформаційного поля, як і ринки капіталу.

Нагадаємо, Україна закривати свій повітряний простір наміру не має.

Проблеми з авіарейсами в Україну: що відомо

Літак української авіакомпанії SkyUp, який виконував рейс Мадейра – Київ, 13 лютого здійснив вимушену посадку у Кишиневі. В авіакомпанії пояснили, що залітати в Україну заборонив лізингодавець літака з Ірландії. Все через побоювання нападу Росії. Власники повітряних суден "вимагають якомога скорішого повернення літаків на територію ЄС".

У Міністерстві інфраструктури запевнили, що небо над Україною залишається відкритим. А закриття авіапростору є суверенним правом України.

Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко повідомив, що Європейська агенція авіаційної безпеки також не надавала рекомендацій обмежити польоти в повітряному просторі Україні.

Згодом стало відомо, що SkyUP тимчасово припинила продаж квитків на вильоти з 14 по 16 лютого. У компанії очікують на вирішення ситуації.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 736 | Додав: adminA | Теги: допомога українцям, скасування рейсів, за кордоном | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]