Чт, 2024-04-25, 23:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:39
Четверта сесія Верховної ради завтра стартує : що розглянуть нардепи
Інші останні Політичні новини

Завтра стартує четверта сесія Верховної ради: що розглянуть нардепи

У вівторок, 1 вересня, стартує четверта сесія Верховної ради. Восени парламентарі розглянуть законопроект про державний бюджет на 2021 рік.

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Старт сезону: які закони Рада розгляне на новій сесії".

Заступник голови фракції СН Євгенія Кравчук каже в коментарі виданню, що дискусії з бюджету будуть однозначно.

"Крім головного бюджетного комітету, вони будуть концентруватися і в тих комітетах, які є профільними для тих чи інших міністерств за галузями. Так було і в минулому році, і під час нинішнього секвестру", - сказала вона.

Також депутатам доведеться повертатися до питання Донбасу. У грудні минулого року Верховна рада продовжила дію закону про особливий статус Донбасу ще на рік - до 31 грудня 2020 року.

"З січня закінчується дія закону про особливий порядок місцевого самоврядування на Донбасі. І його потрібно або, принаймні, продовжити на рік, або зрозуміти, чи буде якась нова редакція. Це питання неминуче виникне в грудні, але він не залежить виключно від Верховної ради. Багато чого буде залежати від нормандської зустрічі в Берліні і від процесу переговорів", - пояснила Євгенія Кравчук.

Також Рада візьметься за друге читання законопроектів про всеукраїнський референдум, про локалізацію, за блок фінансових ініціатив. Зокрема, законопроект про Бюро економічної безпеки (№3087-д), який депутати допрацьовували до першого читання.

Крім того, на перший пленарний тиждень у комітеті хочуть винести ще п'ять законопроектів. Перший - про звільнення від сплати туристичного збору переселенців. Другий - про звільнення від сплати судового збору у зв'язку з оскарженням постанов про адмінпорушення.

Третій і четвертий (№3476, №3477) стосуються підтримки виробництва електричного транспорту в Україні. П'ятий документ (№ 3016-д) - про вдосконалення механізму справляння акцизного податку при реалізації тютюнових виробів.

Також на цій сесії депутати перейдуть до розгляду у другому читанні законопроекту президента про так званих інвестиційних нянь (щодо державної підтримки інвестиційних проектів із значними інвестиціями, №3760). Наприкінці липня Рада прийняла цей документ за основу.

Ще один президентський документ, до якої найближчим часом планують приступити у парламенті законопроект про підтримку креативних індустрій (№ 3851).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 582 | Додав: adminA | Теги: четверта сесія Верховної ради, завтра | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]