Пт, 2024-03-29, 16:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:21
Чи загрожує Україні сибірська язва - МОЗ
Інші останні Медичні новини

моз На території України присутні майже 14 тисяч могильників, у яких знаходяться тварини, які перехворіли на сибірську виразку. Якщо туди потраплять ворожі снаряди, а подальше підмивання ґрунтовими водами рознесе небезпечне захворювання, то зрештою це може призвести до досить серйозного спалаху. Про це повідомляє МОЗ.

Ігор Кузін, головний санітарний лікар України, зазначив, що ця хвороба лише в поодиноких випадках може передаватися безпосередньо між людьми. Джерелом інфекції виступають могильники худоби, яка була інфіковані. Саме тому їх прийнято розміщувати далеко від житлових масивів. Кузін додав, що на сьогоднішній день немає жодної загрози сибірської виразки для українців, тому можна не панікувати раніше часу.

"Якщо до могильника худоби потрапить снаряд, а далі відбудеться підмивання ґрунту, то ризик того, що люди почнуть контактувати з сибіркою значно виросте. В найбільшій небезпеці є ті, хто живе в безпосередній близькості від цих могильників. На сьогодні наші спеціалісти займаються аудитом скотомогильників, що знаходяться в Україні", – каже Кузін.

На територіях, звільнених від окупації Центр контролю та профілактики хвороб разом із Держпродспоживслужбою займається перевіркою могильників худоби. У тому випадку, якщо вони встановлять, що якісь із них були пошкоджені, будуть вжиті стандартні заходи. Проводиться спочатку ретельна дезінфекція, потім повторно все консервується. У МОЗ вважають, що необхідно перевірити всі могильники без винятку.

Кузін нагадав про те, що місця із похованими хворими тваринами розміщуються на великій відстані від поселень, що повністю відповідає встановленим державним санітарним правилам. До найближчого міста чи селища щонайменше кілька десятків кілометрів.

Сибірську виразку можна лікувати антибіотикотерапією і обов’язково в умовах стаціонару. Ті випадки захворювання, які раніше були зареєстровані безпосередньо в Україні, відбувалися, як правило, у легкій та середній формі. Людям вдавалося досить швидко вилікуватись. У лікарнях, зазначив Кузін, є всі необхідні антибіотики у достатній кількості, за допомогою яких можна без проблем впоратися з більшістю захворювань інфекційного типу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Медичні новини | Переглядів: 641 | Додав: admin | Теги: язва, україна, Моз, сибірська | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]