Чт, 2024-03-28, 18:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:18
Чому відмовились від спільної пресконференції з Путіним - у Білому домі пояснили
Інші останні Іншомовні новини

В Білому домі пояснили, чому вважають не потрібною спільну пресконференцію президента США Джо Байдена та президента Росії Володимира Путіна за результатами двосторонньої зустрічі. Про це повідомляє The New York Times.

На таке рішення вплинув минулий досвід проведення аналогічної пресконференції між Путіним та 45-м американським президентом Дональдом Трампом. Цю зустріч в Білому домі назвали “невдалою”.

В матеріалі сказано, що помічники Байдена під час консультацій стосовно зустрічі президентів відстоювали американську позицію, бо російські колеги наполягали, аби пресконференція була спільною.

Проте, зважаючи на те, що після зустрічі в Гельсінкі Путін, як йому здавалось, виглядав краще на фоні Трампа, американська сторона вирішила, що проводитиме “соло” пресконференцію.

В оточенні Байдена сподіваються на те, що зустріч президентів буде “прямою та відвертою”.

“Індивідуальна пресконференція — чудовий формат для чіткого обговорення з представниками преси тем саміту президентів”, – поділився один з інсайдерів.

Своєю чергою президент РФ Володимир Путін також розмовлятиме з журналістами окремо. Інформацію підтвердив його прессекретар Дмитро Пєсков. Передусім на пресконференцію Путіна запросять “репортерів Кремлівського пулу”. Пєсков додав, що проведення окремих пресконференцій є “практикою американської сторони” та свідчить про “занижені очікування від саміту”.

До цього Байден та Путін особисто зустрічалися у 2011 році.

Серед тем, які планують обговорити президенти — контроль над ядерним озброєнням, зміни клімату, атаки програм-вимагачів, права людини, вторгнення Росії в Україну, намагання втрутитися в вибори за кордоном.

Спільні пресконференції за результатами зустрічей політиків проводять як демонстрацію єднання закордонних лідерів.

До слова, перед вильотом до Європи Байден сказав представникам ЗМІ, що мета його поїздки – “дати зрозуміти Путіну та Китаю, що Європа та Сполучені Штати, як і раніше, близькі, а “Велика сімка” буде діяти”.

Вже на борту прессекретарка Джен Псакі додала, що зустріч Байдена та Путіна – це “не про партнерство чи дружні стосунки, а про американські інтереси”.

Зустріч президента США Джо Байдена та російського лідера Володимира Путіна в Женеві (Швейцарія) може відбутися на віллі XVIII століття. За тиждень до зустрічі територію відмежували спеціальними барикадами та колючим дротом.

Зустріч Байдена й Путіна відбудеться в Женеві 16 червня. Байден та Путін обговорять інцидент в Білорусі, коли уряд країни наказав приземлитися літаку авіакомпанії  Ryanair, аби заарештувати білоруського опозиційного активіста в аеропорту.

В Білому домі повідомили, що сторони не обговорюватимуть питання, в яких мають спільну позицію, а лише ті, що є важливими  для інтересів США та заради просування американського порядку денного. У Вашингтоні очікують, що в результаті зустрічі вдасться розв’язати всі американо-російські проблеми.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іншомовні новини | Переглядів: 793 | Додав: adminA | Теги: Путін, відмова, Білий дім, спільна пресконференція | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]