Пт, 2024-04-19, 22:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:48
Чому "завис" законопроект про ліквідацію ОАСК - глава правового комітету Костін пояснив
Інші останні Кримінальні новини

Кейс-маркер, вивернувши навиворіт всю гниль судової системи, виявився тестом для профільного комітету Верховної ради.

Глава правового комітету Костін пояснив, чому «завис» законопроект про ліквідацію ОАСК

Ще 13 квітня президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради як невідкладний проект закону про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва. «Досить сейфів, набитих мільйонами готівки, у пов'язаних з керівництвом суду осіб або очікування чергових записів скандальних розмов з кабінетів суддів, які думають, що вирішують все в нашій країні. Суд, одним рішенням якого може бути поставлений хрест на будь-якому досягненні держави, будь-якій реформі, буде ліквідований. Сприймайте це як сигнал будь-якого суду, який зрадив повагу до закону », - прокоментував свій крок глава держави.

Однак невідкладний законопроект досі знаходиться в профільному парламентському комітеті.

«Я особисто повністю підтримую законопроект президента, - заявив глава комітету з питань правової політики Андрій Костін. - Але перш ніж описувати ситуацію в комітеті скажу, що ми весь цей час з великим терпінням чекали адекватної справедливої реакції Вищої ради правосуддя на оприлюднені факти і матеріали щодо конкретних суддів цього суду. Відсутність цієї реакції бентежить і тільки підтверджує те, наскільки серйозні у нас проблеми в судовій гілці влади ».

Костін згоден з тим, що в ситуації, що склалася іншого рішення бути не може. «Однак я не один в комітеті, - уточнив він. - Тим більше що в веденні нашого комітету знаходяться питання конституційності, і кожен законопроект на стадії попереднього розгляду ми скануємо на цей рахунок. І це аж ніяк не формальна процедура. Тому приказка «два юристи - три думки» тут якраз до речі ».

За словами глави комітету, за внесення законопроекту про ліквідацію ОАСК до порядку денного проголосували 9 з 17 присутніх на комітеті (всього 22 члена). «Причому голосували тільки члени фракції« Слуга народу », інші - активно чинили опір, - розповідає Костін. - Причини подібної позиції кожного окремого народного депутата або фракції можуть бути самими різними. Ви говорите про можливий вплив якихось сил, я не маю фактів, тому не можу це оцінювати та коментувати. Але кожен з членів комітету аргументував свою позицію. Засідання проводилося онлайн і послухавши його, можна дізнатися, хто як голосував і зрозуміти, як непросто приймаються колегіальні рішення ».

«Однак після цього голосування депутатами в ході обговорення законопроекту було поставлено цілком справедливе питання», - заявив Костін. Яке? Всі розклади ситуації, що склалася в парламенті і судовій системі України, читайте сьогодні о 17.00 в інтерв'ю глави парламентського комітету з питань правової політики Андрія Костіна.

Андрій Костін - основний комунікатор з боку України з міжнародними партнерами і Венеціанською комісією. Він же входить в ключовий внутрішній пул людей, де «вариться» судова реформа.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 597 | Додав: adminA | Теги: ліквідація ОАСК, глава правового комітету Костін | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]