Чт, 2024-03-28, 18:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:40
Демонстранти тримають оборону - ранок на Майдані
Інші останні Надзвичайні новини
У Києві продовжується протистояння між мітингувальниками та силовиками, котрі штурмують Майдан Незалежності. Між сторонами конфлікту - барикада вогню. За даними МОЗ, загинуло вже 25 осіб .

На Майдані Незалежності у Києві зранку середи, 19 лютого, продовжується протистояння між мітингувальниками та силовиками, котре тривало цілу ніч. Протестувальники зустрічають світанок середи революційними піснями та молитвами, повідомляє інформаційне агентство "Інтерфакс". За його даними, активісти продовжують ставати в ланцюжки і передавати матеріали для підтримання вогненної барикади. На лінії протистояння активістів і силовиків лунають вибухи.

Палаюча барикада продовжує стримувати силовиків, які з боку готелю Україна поливають одну з ділянок барикади, розташовану біля консерваторії імені Чайковського. Мітингувальники розбивають бруківку, готуючи каміння для оборони барикади і продовжують сподіватися на підтримку киян, повідомляє агентство.

Пожежа у Будинку профспілок триває

Пожежа у Будинку профспілок, що на Майдані Незалежності, продовжується - пожежникам поки що не вдається локалізувати загоряння. Рятівники евакуювали з будівлі, де розташовувся Штаб національного порятунку, 41 людину, повідомляє сайт Державної служби з надзвичайних ситуацій. Під час гасіння пожежі особовий склад було виведено назовні, адже виникло обрушення конструкцій між поверхами будівлі, говориться у повідомленні. Активіст Єгор Соболєв в інтерв'ю "5 каналу" повідомив, що будівля запалала через те, що запалювальною сумішшю її закидали силовики.

Точну кількість жертв протистояння наразі встановити складно, однак відомо, що вона перевищує два десятки людей. За даними прес-служби Міністерства охорони здоров'я, станом на 6.00 середи у зіткненнях загинули 25 людей. Тіла деяких загиблих перебували в Михайлівському монастирі, де обладнано польовий госпіталь, повідомляє "Інтерфакс". Кількість поранених, за різними оцінками, коливається від кількох сотень до тисячі осіб.

Повідомляється також про загибель журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія. Коли він разом із колегою повертався додому на таксі, на автомобіль напали "невідомі з битами та зброєю, у касках, камуфляжі та чорних масках", повідомляється на сайті видання. На світлофорі невідомі почали розгойдувати автівку та закидати її "коктейлями Молотова", після чого співробітників видання та водія витягли і сильно побили. Журналіст отримав вогнепальне поранення в живіт і помер у лікарні, повідомляють "Вести"

У Києві обмежено рух транспорту

Від початку доби 19 лютого обмежено в'їзд транспорту до Києва. Як говориться на сайті МВС України, це здійснено з метою гарантування безпеки громадян і громадського порядку, запобігання та припинення правопорушень. Такі дії викликані необхідністю нормалізувати ситуацію в країні, не допустити людських жертв та пошкодження майна людей, йдеться у повідомленні прес-служби департаменту ДАІ МВС України.

Метро у Києві зранку 19 лютого теж не працює. Як повідомляється на сайті КМДА, рух метрополітену буде відновлено "після стабілізації ситуації в Києві", однак наземний транспорт працює в посиленому режимі. Водночас на Майдан продовжують прибувати люди. Зокрема, за даними "Української правди", до мітингувальників долучилися демонстранти зі Львова, котрі прибули кількома автобусами.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1154 | Додав: adminA | Теги: ранок на Майдані, демонстранти, оборону | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]