Чт, 2024-04-25, 13:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:45
Держави Океанії Кулеба закликав приєднатися до санкцій проти рф
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав держави Океанії приєднатися до міжнародних санкцій проти росії, обмежити її морську активність у своїх територіальних водах та запобігти використанню росією їхніх юрисдикцій для порятунку від санкцій.

Про це глава української дипломатії заявив під час онлайн-виступу на Форумі тихоокеанських островів, передає ЗМІ з посиланням на допис Кулеби у Фейсбуці.

«Перший в історії виступ міністра закордонних справ України на Форумі тихоокеанських островів. Сьогодні я закликав держави Океанії: продовжувати підтримку України в ООН та голосування за резолюції, пов’язані з Україною, приєднатися до міжнародних санкцій проти росії, обмежити морську активність росії у своїх територіальних водах, запобігти використанню росією їхніх юрисдикцій для порятунку від санкцій», - написав очільник МЗС.

Кулеба також застеріг океанських друзів від загроз російської пропаганди та будь-яких спільних проєктів з росією.

Міністр запевнив, що Україна розвиватиме відносини з цим най-віддалененішим від нас географічно регіоном світу.

«Нас розділяють два океани та десятки тисяч кілометрів, але держави регіону - наші друзі та стоять на нашому боці у протидії російській агресії. 14 держав Океанії проголосували за резолюцію Генасамблеї ООН 2 березня, яка засудила російську агресію та наказала росії припинити бойові дії та вивести війська», - зазначив Кулеба.

Форум тихоокеанських островів - найбільша в Океанії міжурядова організація. До неї входять 18 членів: Австралія, Вануаті, Кірибаті, Маршаллові Острови, Федеративні Штати Мікронезії, Науру, Нова Зеландія, Острови Кука, Ніуе (самоврядування в асоціації з Новою Зеландією), Палау, Папуа Нова Гвінея, Самоа, Тонга, Тувалу, Фіджі, Соломонові Острови, Нова Каледонія та Французька Полінезія.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 399 | Додав: adminA | Теги: Кулеба, держави Океанії, санкції проти РФ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]