Вт, 2024-04-16, 18:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:11
Дії рф ВР визнала геноцидом українського народу
Інші останні

Верховна рада 14 квітня ухвалила заяву Про вчинення російською федерацією геноциду в Україні.

Верховна рада ухвалила заяву «Про скоєння російською федерацією геноциду в Україні».

Як повідомив нардеп Ярослав Железняк у Telegram, за відповідну постанову №7276 сьогодні проголосували 363 народні депутати.

У США заявили, що з високою вірогідністю офіційно визнають дії рф геноцидом

Процес збору доказів займе тривалий час, і лише тоді американський уряд зможе офіційно ухвалити рішення про геноцид.

Як зазначається в документі, його прийняття стане першим кроком до викриття дійсних намірів російської федерації, її дій щодо знищення українського народу під час збройної агресії проти України та донесення цієї інформації до міжнародної спільноти з метою ініціювання притягнення до відповідальності всіх винних осіб.

«Численні також є факти примусового переміщення тисяч людей, у тому числі дітей, серед цивільного населення України на територію російської федерації або тимчасово нею окуповані території України. Примусове видворення та переселення українських громадян, як це масово відбувається із жителями Маріуполя, також доводить намір знищити український народ, припинити його існування на певній території.

Примусове переміщення українських дітей на територію російської федерації та їх передача на виховання в чуже середовище свідчить про мету знищення їхньої самоідентифікації як українців. Численні випадки фізичного та психічного насильства щодо представників українських органів державної влади та органів місцевого самоврядування, представників громадських організацій та інших місцевих активістів, журналістів, священнослужителів та інших авторитетних в українському суспільстві осіб. Такі дії спрямовані на придушення та знищення еліти Українського народу», - йдеться в постанові.

Нагадаємо, сьогодні Рада ухвалила у другому читанні законопроект, який забороняє символіку російських окупантів («Z» та «V») у війні проти України.

Раніше законопроект був схвалений у першому читанні.

Війна в Україні з моменту нападу рф 24 лютого триває вже 50-ту добу.

Повідомляють Новини європейської України
Переглядів: 518 | Додав: adminA | Теги: геноцид українського народу, дії РФ, ВР | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]