Чт, 2024-03-28, 15:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:31
Диктатура не пройде. Яценюк дав Раді тиждень на Конституцію 2004
Інші останні Політичні новини
Скасування диктаторських повноважень президента – це завдання ВР наступного тижня. Якщо протягом тижня в стінах парламенту ми не побачимо результату – конфлікт буде вирішуватися вже не в Раді, а на вулиці.

Про це заявив журналістам голова Політради ВО "Батьківщина" та фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк у суботу, 15 лютого, по завершенні акції з вшанування пам’яті воїнів-афганців, повідомляє прес-служба політсили.

Арсеній Яценюк підкреслив, що наступного тижня в парламенті повинна бути проголосована постанова, яка відновлює редакцію Конституції 2004 року: "Чинний президент користується повноваженнями, які йому ніхто ніколи не давав, на які він ніколи не обирався українським народом".

"У нас є юридична і політична база, тому затягування часу з боку влади означає, що вони не готові не те що до будь-якого діалогу, вони не готові почути український народ, який вимагає нової влади, нової Конституції, нового президента", - наголосив він.

За словами Арсенія Яценюка, "якщо протягом наступного тижня в стінах парламенту ми не побачимо результату, це означає тільки одне – що влада йде на загострення та ескалацію ситуації": "І тоді цей конфлікт буде вирішуватися вже не в парламенті, а на вулиці".

"Люди вимагають дій від провладної більшості, яка своїми голосуваннями фактично утримує незаконний диктаторський режим", - додав він.

"Скасування диктаторських повноважень – це завдання парламенту наступного тижня", - підкреслив він.

Відповідаючи на запитання журналіста стосовно можливості звільнення протестувальниками адміністративних будівель, Арсеній Яценюк наголосив: "Основне – що зараз звільнені всі люди".

Він нагадав про заяву прокурора міста Києва стосовно того, що затримані активісти будуть звільнені лише в тому випадку, якщо протестувальники звільнять "не просто всі приміщення, а й весь Майдан": "Цього не буде. Ми залишаємося в приміщенні Будинку профспілок, Українського дому, в Жовтневому палаці. Ми залишаємося на Майдані. Що стосується інших приміщень, Рада ВО "Майдан" із цього приводу ухвалила рішення, і ми будемо бачити, як будуть виконуватися в першу чергу рішення влади".

Зазначимо, що 14 лютого на сайті прокуратури Києва було оголошено перелік об'єктів, що не є обов'язковими до звільнення. Це Будинок профспілок, Будинок архітекторів, Жовтневий палац. Раніше генпрокурор Віктор Пшонка повідомив, що звільнення активістами Майдану Незалежності, Будинку профспілок, Жовтневого палацу, Українського будинку не є умовою для застосування закону про амністію.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 842 | Додав: adminA | Теги: диктатура, Конституцію 2004, раді, тиждень, Яценюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]