Ср, 2024-04-24, 16:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:25
Для повернення Конституції-2004 Тягнибок пропонує пікетувати Раду
Інші останні Політичні новини
Українців закликали пікетувати Верховну Раду з вимогою повернути Конституцію 2004 року. Про це 9 лютого під час Віче заявив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок, передає прес-служба партії.

"На цьому тижні, мабуть, буде працювати парламент. Ми ще не знаємо, коли, але всі готуємося в цей день в такій кількості (як на Майдані), а може і більше, бути там. Щоб тиснути на цю банду, і щоб повернути Конституцію 2004 року", - заявив Тягнибок.

Нагадаємо, Тягнибок вважає, що Верховна Рада могла б ухвалити "конституційну угоду". "Новий варіант - це ухвалення так званої конституційної угоди. Прецедент в нашому праві вже був у 1995 році, коли така конституційна угода була також укладена. Вона діяла до ухвалення нової Конституції 1996 року. І в тій конституційній угоді можна передбачити перерозподіл повноважень між президентом, урядом і парламентом",

Довідка

Правки до Конституції 2004 року передбачали обмеження повноважень президента на користь прем'єра і посилення ролі уряду. Ослаблення президентської влади було компромісом в ситуації політичної кризи під час Помаранчевої революції і відкрило шлях до "третього туру" президентських виборів, у якому переміг Віктор Ющенко. Зміни діяли з 2006 року.

Правки були скасовані рішенням КСУ від 30 вересня 2010 року - після обрання президентом Віктора Януковича. Опозиція вважає нелегітимним "скасування" про зміни до Конституції і вимагає повернення країни до парламентсько-президентської республіки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 952 | Додав: adminA | Теги: повернення Конституції-2004, Тягнибок, пікетувати Раду | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]