Пн, 2024-04-29, 08:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:53
Для протидії ракетам, безпілотникам та аеростатам-шпигунам рф Польща попросила Британію надати технології
Інші останні Новини Європейського Союзу

За даними ЗМІ, Британія наразі обмірковує свою відповідь на запит Польщі.

Уряд Польщі звернувся до Великої Британії з проханням надати підтримку і технології для протидії російським ракетам, безпілотникам і шпигунським повітряним кулям. Про це повідомляє Bloomberg.

Запит надійшов після низки ймовірних вторгнень у польський повітряний простір протягом останніх місяців і посилення занепокоєння у Варшаві щодо наслідків війни рф проти України.

Міністерство оборони Великої Британії відмовилося коментувати цей запит, заявивши лише, що британська наземна система протиповітряної оборони Sky Sabre наразі розгорнута в Польщі. Раніше Британія підписала експортну угоду на 2,4 мільярда доларів США для забезпечення Польщі засобами наземної протиповітряної оборони.

За словами джерела Bloomberg, Британія наразі обмірковує свою відповідь на запит Польщі. Представник Бюро національної безпеки Польщі відмовився від коментарів.

Питання протиповітряної оборони Польщі отримало увагу в листопаді минулого року, коли під час масованого російського обстрілу України одна ракета впала на польській території. Внаслідок удару у Пшеводуві загинули двоє людей.

Минулого місяця польська влада розпочала розслідування після того, як наприкінці квітня поблизу Бидгоща — міста на північний захід від Варшави, було знайдено уламки, ймовірно, російської ракети.

Президент Польщі Анджей Дуда також заявив у травні, що влада країни виявила у своєму повітряному просторі спостережний аеростат, який рухався з білорусі. У березні Військово-повітряні сили України повідомили, що російський безпілотник увійшов у повітряний простір Польщі, а потім був збитий на українській території.

Запит Польщі є частиною різкого збільшення європейських витрат на оборону в останні місяці. Видатки країни на військову техніку зросли більш ніж удвічі порівняно з минулим роком. Уряд Польщі обіцяє витратити цього року на оборону 4% економічного виробництва - це більша частка, ніж у будь-якій країні НАТО до війни. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 261 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]