Пт, 2024-04-19, 14:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:32
Для протистояння Китаю в Індо-Тихоокеанському регіоні США і ще чотири країни створили союз
Інші останні Новини світу

США, Велика Британія, Австралія, Нова Зеландія та Японія об’єдналися в неформальну групу Partners in the Blue Pacific (PBP), щоб допомогти тихоокеанським острівним державам та протистояти Китаю в Індо-Тихоокеанському регіоні. Про це повідомили у Білому домі.

"Ця нова ініціатива ґрунтується на нашій давній прихильності до регіону. Австралія та Нова Зеландія є регіоном і членами Форуму тихоокеанських островів; Японія, Велика Британія та Сполучені Штати є засновниками Dialogue Partners. Наші країни підтримують тісні міжнародні зв’язки з тихоокеанськими островами та є давніми партнерами у розвитку, що відображено в нашій сукупній допомозі розвитку регіону в розмірі 2,1 мільярда доларів", - йдеться у заяві.

PBP прагнутиме підтримувати тихоокеанський регіоналізм і зміцнювати економічні зв’язки між тихоокеанськими островами та рештою світу.

В адміністрації Байдена пообіцяли виділити більше ресурсів для Індо-Тихоокеанського регіону, оскільки Китай хоче посилити економічні, військові та поліцейські зв’язки з тихоокеанськими острівними державами, які прагнуть іноземних інвестицій.

Інші країни, включно з Південною Кореєю, Канадою та Німеччиною, також виявили інтерес до ініціативи. Франція приєдналася до переговорів у Вашингтоні, але поки відклала участь у схемі.

PBP створили через кілька місяців після того, як США, Австралія та Нова Зеландія висловили стурбованість зростанням впливу Пекіна в Тихому океані після витоку пакту про безпеку між Китаєм і Соломоновими островами. Пакт викликав занепокоєння, що Китай може побудувати військово-морську базу в районі, який знаходиться ближче до Канберри та Гаваїв, ніж Пекін, що надало би китайським військовим набагато більші можливості для проєктування військової потужності в Тихому океані.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 337 | Додав: adminA | Теги: чотири країни, США, китай, Індо-Тихоокеанський регіон, союз, Протистояння | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]