Пт, 2024-04-26, 12:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:11
Для тих, хто не любить відпочивати з росіянами, у Туреччині з’явився курорт
Інші останні Туристичні новини

Варіанти для відпустки швидко скоротилися, багато людей знову полетять до Туреччини. Однак бажання урізноманітнити відпочинок та побачити щось нове нікуди не поділося.

Село Селіміє – це відмінний варіант для тих, хто шукає незвичайного і спокійного відпочинку. Вона розташована всього за 40 кілометрів на південний захід від Мармаріса, за 10 кілометрів від села Орханія.

Бухта, на березі якої стоїть селище, з усіх боків оточена високими горами та хвойними лісами. Практично всі будівлі, включаючи готелі та будинки місцевих, розмістилися на неширокій ділянці біля моря, півколом охоплюючи південний край бухти. Відпочиваючи в Селімії, ви завжди рухатиметеся берегом.

Турки чудово адаптували невелику кількість землі для туристів. Всі пляжі є дерев’яними настилами, що йдуть у море. Кожна підлога належить ресторану або готелю. Вдень на настилах стоять шезлонги та парасольки, а ближче до вечора їх замінюють сервіровані столи. Це зручно, тому що все село живе за розкладом.

У Селіміє розташовано чимало готелів та пансіонатів, але всі вони невеликі, на 10 – 12 номерів. Від кожного готелю до пляжу можна дістатися максимум за 5 хвилин. Єдина складність – більшість місцевих не розмовляють англійською мовою, тільки турецькою, так що приготуйтеся час від часу стикатися з нерозумінням.

У Селемії відпочивають в основному самі турки, тому меню англійською є далеко не у всіх місцях. Але впоратися все одно можна. Зате є можливість насолодитися турецькою музикою, подивитися на звички та манери людей та краще відчути настрій цього місця. Наприклад, турки після кожної вечері їдять солодощі. Десертні в місті відкриті до ночі.

Закрита затока популярна у яхтсменів – сюди часто заходять катери та яхти під час прогулянок та тривалих подорожей, також судна завжди можуть сховатися тут від шторму. Тому ви будете плавати в чистій воді поряд із прекрасними яхтами. Без прогулянки катером теж не обійдеться!

Для любителів риболовлі у бухті відкриваються чудові можливості. Чоловіки до Селемія беруть сапи та човни, а за півгодини повертаються з уловом. Тож у ресторанах подають лише свіжу рибу. До речі, оскільки місце “для своїх” смачно готують скрізь. А це чи не найважливіше у відпустці?

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 381 | Додав: adminA | Теги: Курорт, росіяни, відпочинок, Туреччина | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]