Пт, 2024-04-26, 21:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:47
Для засудження агресії рф Захід схиляється до варіанту “гібридного трибуналу”
Інші останні Іноземна преса про Україну

У Брюсселі та країнах G7 схиляються до того, що найбільш реалістичною перспективою притягнення до відповідальності винних у злочині агресії проти України буде “гібридний трибунал“.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на неназваного посадовця ЄС, який обіймає високу посаду.

Як відомо, “гібридний трибунал” міг би поєднати національну юрисдикцію України та процес на основі міжнародного права з суддями з різних країн.

Посадовець уточнив, що, за оцінками експертів Європейського Союзу в галузі міжнародного права, міжнародний трибунал на основі української юрисдикції – це найбільш ймовірний варіант здійснення правосуддя в цьому випадку.

“Трибунал слугуватиме політичному імперативу, який полягає у притягненні до відповідальності”, – сказав чиновник. Він також додав, що для ЄС дуже важливо, аби Україна ратифікувала Римський статут, на підставі якого діє Міжнародний кримінальний суд.

Як наголосили у Єврокомісії, для створення як “гібридного трибуналу”, так і спеціального міжнародного трибуналу потрібна потужна підтримка ООН.

Це пов’язане з тим, що за злочини агресії відповідає найвище політичне та військове керівництво росії. Але воно має міжнародний імунітет, а отже для такого трибуналу необхідно зняти імунітет, наприклад, із глави держави-агресора, глави його уряду та міністра закордонних справ.

Нагадаємо, як повідомляли раніше ЗМІ, Сейм Польщі проголосував за створення спецтрибуналу для рф.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 377 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]